Rīta Panorāma

ES nosaka sankcijas Krievijas militārai kompānijai "Vagner"

Rīta Panorāma

Dzīve dzīvā mūzikā

"Dior" jaunos vīriešu apģērbus iedvesmo Keruaks

«Dior» jaunos vīriešu apģērbus iedvesmojis rakstnieks Džeks Keruaks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notikusi Francijas modes nama "Dior" jaunās vīriešu apģērba kolekcijas skate. Slavenais rakstnieks Džeks Keruaks un viņa darbi šoreiz bija iedvesmojuši gan telpas noformējuma veidotājus, gan tērpu dizainerus.

Modeļi defilēja pa podestu, kurš imitēja slavenākā autora darba "Ceļā" vairāk nekā 36 metrus garo manuskriptu.

Savukārt modes nams norādīja, ka mākslinieciskais vadītājs Kims Džounss smēlies iedvesmu no rakstnieka, kurš mainīja literatūru tikpat būtiski kā Kristians Diors mainīja modi. Romānu publicēja 1957. gadā, kad uzņēmuma dibinātājs aizgāja mūžībā, un tas iezīmēja jaunu ēru arī māksliniekam.

Šorti, sporta apavi un džemperi būtu piemēroti ceļotājiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem gan pagājušā gadsimta vidū, gan mūsdienas. Brīvais stils, ko raksturoja trikotāža, saīsinātās bikses, vaļīgās rūtainas žaketes, krekli ar apdrukām un jakas, tai skaitā ar mirdzošiem elementiem, iederētos arī mūsdienu vīrieša ikdienas gaitās. Tomēr visas skates gaitā nepameta sajūta, ka šķietamā vienkāršība, varbūt pat nevīžība, vienlīdz raksturo augstās modes pasauli, un tāds, šķiet, arī bija kolekcijas autora mērķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti