Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs svinēs 30.jubileju ar izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 11. jūlija līdz 29. septembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) būs skatāma muzeja trīsdesmit gadu jubilejai veltīta izstāde “Redzēts – neredzēts – izredzēts”, LSM.lv pavēstīja muzeja pārstāvji

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs tika atklāts 1989. gada 6. jūlijā, un šogad tas svin trīsdesmito dzimšanas dienu. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja pamatkrājumā glabājas 11 928 vienības, bet pastāvīgajā ekspozīcijā iespējams iepazīties tikai ar 522 priekšmetiem. Faktiski apmeklētājs redz vien nelielu daļu no apjomīgās kolekcijas, tādēļ svarīgi ir stāstīt sabiedrībai par procesiem, kas notiek “aisberga” neredzamajā daļā, padarīt muzeja krājuma darba specifiku atvērtāku un plašāk pieejamu, uzskata izstādes veidotāji.

Izstāde veidota pēc atklātā krājuma principa. DMDM kolekciju glabātāju atlasītie eksponāti (vairāk nekā 70 vienību) grupēti pēc to stāsta par nonākšanu muzejā. Apmeklētājs izstādē jutīsies, it kā atverot nezināmu dārgumu lādi, kur katrai lietai ir īpaša, noslēpumaina vēsture, un katrs varēs pats atklāt savas “pērles”, sola izstādes veidotāji.

Lielākā daļa izstādes ekspozīcijai atlasīto darbu publikai tiks demonstrēti pirmo reizi.

Izstādes projekta darba grupā strādāja Velta Raudzepa, Dace Ļaviņa, Rūta Rinka un Ieva Zvejniece. Scenogrāfiju veidoja mākslinieks Kristians Brekte, izstādes grafisko identitāti – Ģirts Reiniks. Video interviju autors ir Pēteris Vīksna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti