Daugavpils rīkos Stroka vasaras koncertzāles metu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavpils domes deputāti nolēmuši piešķirt 25 000 eiro Oskara Stroka vasaras koncertzāles metu konkursa rīkošanai.

Metu konkursa godalgu fonds noteikts 20 000 eiro apmērā. Savukārt speciālistu piesaistei žūrijas komisijai paredzēti 5000 eiro.

Daugavpils rīkos Stroka vasaras koncertzāles metu konkursu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Naudu šīm vajadzībām plānots ņemt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Stroka koncertzāle varētu atrasties Centrālajā parkā, degradētajā teritorijā šautuves apkaimē.

Ja vēl šī gada sākumā, pieņemot pilsētas budžetu, Daugavpils domes deputāti noraidīja ideju par vasaras koncertzāles celšanu, tad tagad domes deputāti ar balsu vairākumu ir atbalstījuši 25 000 eiro piešķiršanu metu konkursam.

Kā stāsta domes deputāts Aivars Broks, ka jau 2018. gadā tika izsludināts koncertzāles projekta iepirkums. Budžetā  bija paredzēti 110 000 eiro projekta izstrādei, taču konkursā saņemti piedāvājumi par lielākām summām, tāpēc viss apstājās un šogad tika nolemts iet metu konkursa ceļu.

Visas pēdējā laikā Latvijā uzbūvētās koncertzāles uzceltas ar Eiropas Savienības fondu atbvalstu. Līdzīgi, pēc Broka domām, jārīkojas arī Daugavpils gadījumā. Deputāts jauno koncertzāli redz līdzīgu Dzintaru koncertzālei.

Pret lēmumu par naudas piešķiršanu metu konkursam nobalsoja Daugavpils domes deputāts Aivars Zdanovskis. Viņš uzskata, ka ideja par Stroka koncertzāli nav slikta, taču 25 000 eiro ir neadekvāti liela summa metu konkursam. Viņš nesaprot, kāpēc jāmaksā veicināšanas prēmijas un jāparedz nauda neparedzētiem izdevumiem. Pēc Zdanovska domām, varētu pietikt ar mazāku summu konkursam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti