«Covid-19» dēļ pārcelta Venēcijas Arhitektūras biennāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" draudu dēļ mainīts Venēcijas biennāles 17. starptautiskās arhitektūras izstādes sākuma datums. Tas pārcelts no 23. maija uz 29. augustu, liecina biennāles mājaslapā publicētā informācija.

Biennāles beigu datums netiek mainīts, un tā norisināsies līdz 29. novembrim, samazinot izstādes ilgumu no sešiem līdz trīs mēnešiem.

Venēcijas 17. starptautiskās arhitektūras biennāles kurators ir arhitekts, profesors un vairāku grāmatu autors Hašims Sarkis (Hashim Sarkis), kurš savā uzsaukumā aicināja dalībniekus atbildēt uz jautājumu “How will we live together?” (“Kā mēs kopā sadzīvosim?”). Savā vēstījumā Hašims Sarkis mudina arhitektus domāt par arhitektūras un urbānās vides nākotnes modeļiem — kā sadzīvot politisko un ģeogrāfisko atšķirību, ekonomiskās nevienlīdzības un migrācijas kontekstā.

Venēcijas biennālē 2020. gadā Latviju pārstāvēs arhitektu birojs NRJA ar ekspozīciju “It’s not for you! It’s for the building.” (“Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai.”). Radošā komanda biennāles galveno tēmu “Kā mēs kopā sadzīvosim?” aplūko caur tehnoloģiju un indivīda mijiedarbību arhitektūras kontekstā.

Koronavīrusa dēļ līdz šim atcelti vai pārcelti arī daudzi citi nozīmīgi kultūras un mākslas notikumi, tai skaitā Parīzes, Londonas, Boloņas, Leipcigas grāmatu gadatirgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti