Balvēniete Aiga Jansone: Ja ir jauna kleita, uzreiz garastāvoklis ir labāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aiga Jansone ir jauniete no Balviem, kura pakāpeniski īsteno sapni par savu biznesu. Aiga strādā skolā un paralēli šim darbam ir apģērbu dizainere, šuj tērpus un ir izveidojusi savu zīmolu. Aiga ir ieguvusi finansējumu no vietējās pašvaldības savas uzņēmējdarbības attīstīšanai, iegādājoties dažādas šūšanai nepieciešamas iekārtas, tāpat ar savu ideju ir uzņemta biznesa inkubatorā. Aiga atzīst, ka tieši darot var vislabāk saprast, kā virzīties uz priekšu.

Aigas Jansones dzīvoklī Balvos vienā no telpām iekārtota vieta, kur Aiga strādā. Lai gan telpa, kā pati Aiga norāda, nav remontēta, tomēr arī šobrīd - ar atklātām ķieģeļu sienām - tā izskatās moderni. Šķiet, ka šādi varētu arī palikt. Pirms sarunas Aiga gatavo kafiju, mugurā pašas šūta trikotāžas kleita. Aiga atzīst, ka viņai ir svarīgi savus tērpus vispirms testēt uz sevis, lai saprastu, vai modelis ir ērts.

“Manas vērtības ir klasika, sievišķība un komforts, jo ikdienā mūsu dzīves ritms mūsdienās ir diezgan ātrs,”

stāsta Aiga, kura vēlas, lai viņas tērpi, nomainot aksesuārus un apavus, derētu gan ikdienai, gan pasākumiem. Aigai jau bērnībā patika šūt, sākumā tērpus darināja lellēm, tad ar rokām pāršuva apģērbu pati sev. Mācoties Balvu Amatniecības vidusskolā, fakultatīvi apguva šūšanas prasmes, savukārt Rīgas Tehniskajā universitātē studēja apģērba dizainu. Pēc studijām pastrādāja kādu laiku Krāslavas šūšanas uzņēmumā “Nemo”, tad jau kā pedagoģe sāka strādāt Balvos un dara to joprojām.

Dizainere Aiga Jansone
00:00 / 04:31
Lejuplādēt
“Strādāju Balvu profesionālajā un vispārizglītojošā vidusskolā, mācu profesionālus priekšmetus: šūšanu, stila mācību un tērpu modes vēsturi. Un jauniešu centrā vadu pulciņu mazākām meitenēm, lai iegūst prasmes šūšanā,” stāsta Aiga.

Lai gan Aigai patīk strādāt skolā, iedvesmojot jaunās meitenes šūt, tomēr, nemitīgi esot ar bērniem, sapratusi, ka pietrūkst laika, kurā mierīgi var būt ar sevi. Šis laiks ir atrasts savā šūšanas darbnīcā.

Aiga turpina: “Strādāju skolā jau piekto gadu, pavasarī sāku izveidot ''Facebook'' lapu, ''Instagram'' kontu, veidot savus dizainus un piedāvāt klientēm." 

Kā viņa pie tā nonāca? Aiga atbild: "Esmu vienmēr vēlējusies būt uzņēmēja, izveidot savu salonu, zīmolu, bet vienmēr liekas, ka neesi gatavs. Mācies, bet nekad nepietiek. Bet tad vienā brīdī domāju, ka kaut kas jāmaina.”

Aiga šuj lielākoties kleitas, jo tas ir apģērbs, kuru uzvelkot nevajag domāt, ar ko to kombinēt. Aigas dizainēto tērpu iezīme – sievišķība, izmantojot tērpos mežģīnes un tillu.

“Sievietei vienmēr nav ko vilkt, kaut arī pilns skapis... Ja ir jauna kleita, uzreiz garastāvoklis ir labāks. Pietiek tikai ar vienu kleitu, lai justos ļoti labi,” ir pārliecināta Aiga.

Šūšana Aigai ir iemācījusi pacietību, jo šujot visu uzreiz nevar izdarīt, tāpat arī dzīvē un biznesā. Viss notiek pakāpeniski. Un šobrīd Aiga ar rezultātu ir gandarīta. Jaunietes turpmākie plāni ir izveidot mājaslapu un doties uz tirdziņiem, lai iegūtu lielāku atpazīstamību. Savukārt nākotnes sapnis izveidot atsevišķu darbnīcu, kur varētu gan šūt, gan būtu veikaliņš jau gatavo tērpu pielaikošanai un pārdošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti