Panorāma

KNAB soda "Latvijas dzelzceļa" padomes locekļus

Panorāma

ASV un Francija cenšas atrisināt nesaskaņas

Baltijas dizaineri apvienojas izstādē Londonā

Baltijas dizaineri apvienojas dalībai Londonas Dizaina festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai pasaule mūs pamanītu, ir jāapvienojas, tādēļ pirmo reizi arī Baltijas valstu dizaineri sevi piesaka kopīgi, piedaloties vienā no svarīgākajiem gada notikumiem dizainā – Londonas Dizaina festivālā. Otrdien tika oficiāli atklāta kopīgi veidotā izstāde „Tactile Baltics”, ko latviski varētu tulkot kā „Taktilā Baltija”, piedāvājot tradicionālām lietām netradicionālus risinājumus un jaunus materiālus.

Videi draudzīgs dizains pasaulē pašlaik ir ļoti aktuāls, un tieši tā ir baltiešu dizaineru izstādes tēma.

"Bija skaidrs, ka mums šeit ir jābūt un katrs atsevišķi mēs nevaram būt.

Tāpēc mēs šeit esam atveduši 36 dizaina darbus kopā no visām valstīm. No katras pa 12," pastāstīja izstādes kuratore Dita Danosa.

"Mūsu sadarbība pierāda, ka spējam vienoties ne tikai diplomātijā, ārpolitikā un militārajā jomā, bet arī mākslā un ilgtspējīgā dizainā," atklāšanā uzsvēra Lietuvas vēstnieks Lielbritānijā Renāts Norkus.

No Latvijas, Lietuvas un Igaunijas bija ieradušies ne tikai darbi, bet arī daudzi dizaineri. Produkta "Mammalampa" radītāja Ieva Kalēja pastāstīja, ka savos darbos vēlas parādīt dabu. "Parādīt to brīnišķīgo brīdi, kad mēs dabā skatāmies, kā kukainīši nosēžas uz akmens mums līdzās, skatās uz mums. Un tā doma bija iesaldēt to brīdi," norādīja Kalēja.

Savukārt arhitekte Liene Jākobsone vienā kolāžā - plauktā - savākusi dažādu veidu metāla rakstus un faktūras. "Šī košā krāsa visus viņus apvieno," uzsvēra Jākobsone.

Dizainere Ilze Kalnbērziņa-Prā darbos izmanto kafiju. "Sagatavo iekšā tajā materiālā kafijas biezumus ar mālu, un tad viņi 500–600 grādos jau izdeg. Un ir tikai poras," pastāstīja dizainere.

Izstādē piedalījās arī Rīgas Krēslu fabrika. Tās vadītājs Aldis Circenis uzsvēra, ka piedalās ar ligzdu.

"Radās ideja izmantot dabīgo ozolu, dabīgo ādu, zoss dūnas, lai radītu ligzdu," stāstīja Circenis.

Izstādes apmeklētāja Ali uzsvēra: "Šeit redzam, cik svarīgi ir ieviest radošu pieeju produktiem, lai mēs pirktu mazāk, bet lietotu ilgāk, un palīdzētu planētai sevi uzturēt."

Izstāde Londonā apskatāma līdz 3. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti