Balso par pirmās Ainavu arhitektūras balvas sabiedrības simpātiju!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Ainavu arhitektūras balva (LAABA) ir ainavu arhitektūras labāko sasniegumu skate, kas šogad tiks pasniegta pirmo reizi un kuras mērķis ir veicināt izpratni par ārtelpu kā nacionālās kultūrtelpas neatņemamu sastāvdaļu un cilvēkvides koprades produktu. Balsojums norisinās līdz 10. septembrim, plkst. 10.

Balvas uzdevums ir apzināt un godināt laikmetīgus darbus, atjauninošus procesus un izcilas personības Latvijas ainavu arhitektūrā un  būt atvērtai  ainavu arhitektūras nozares daudzveidībai.

Arī portāla LSM.lv lietotājiem ir iespēja paust savu viedokli par labākajiem darbiem nominācijās “Ārtelpa” un “Procesi”.

Balsot var par vairākiem objektiem katrā nominācijā. Lai vairāk uzzinātu par balvas pretendentiem, noklikšķiniet uz bildes.   

Balsot var līdz 10.septembrim.

Par balsojuma uzvarētāju varēs vairāk uzzināt LTV “Rīta panorāmā” un LSM portālā.

Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas valdes priekšsēdētāja, pirmās “Latvijas Ainavu arhitektūras balvas 2019” kuratore Helēna Gūtmane norāda, ka pēdējās dekādēs Latvijas pilsētvide un dabas ainava strauji mainījusies – īstenotas ievērojamas pārmaiņas publiskajā ārtelpā, redzami uzlabojot pilsētvides un dabas ainavu kvalitāti. Strauji pieauguši skaita un kvalitātes ziņā laikmetīgi ārtelpas projekti un risinājumi.

Nozare veiksmīgi attīstījusies, pateicoties Latvijas ainavu arhitektūras speciālistu kvalifikācijai un lielā mērā arī viņu brīvprātīgajam darbam, uzlabojusies ārtelpas projektu izstrādes un to īstenošanas kvalitāte. Apzinoties ainavas demokrātijas tiesības, lielu uzmanību ārtelpas kvalitātei pēdējos gados pievērsusi arī plaša sabiedrība.

2019. gada Latvijas Lauksaimniecības universitātē tika nosvinēti 25 gadi ainavu arhitektu izglītības programmai. Savai 25 gadu jubilejai tuvojas arī Latvijas Ainavu arhitektu asociācija (LAAA), kuru 1995. gadā dibināja ainavu arhitektūras nozares speciālisti.

Iezīmējot nozares briedumu un atzīmējot profesionālās izglītības un profesionāļu sabiedriskā darba sniegumu, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija šogad rīko pirmo Latvijas Ainavu arhitektūras balvu.

Lai pavērtu dalības iespējas plašākam dalībnieku lokam, aptvertu nozīmīgo pēdējo gadu Latvijā radīto ainavas pārveidošanu kopumu, atzīmētu ar to saistītus procesus un cilvēkus, izveidotas trīs nominācijas – Ārtelpa, Personības, Procesi. Nominācijas atspoguļo ārtelpas daudzveidību, ainavu arhitektūras starpdisciplināro raksturu un pilsēttelpas veidošanas kolektīvo dabu.

LAAA pārliecināta, ka Latvijas Ainavu arhitektūras balvas dibināšana jaunā kvalitātē un nacionālā līmenī sekmētu daudzu ārtelpas plānošanas, projektēšanas, būvniecības un pārvaldības izaicinājumu pārvarēšanu.

Pieteikumus vērtēs nacionālā un starptautiskā žūrijas, un abu žūriju izvirzītie darbi saņems atzinības, bet Latvijas ainavu arhitektūras ''Dižbalvu 2019'' saņems viens darbs saskaņā ar starptautiskās žūrijas lēmumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti