Augusta nogalē «Hanzas peronā» pasniegs Arhitektūras gada balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. augustā “Hanzas peronā” norisināsies Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 (LAGB 2021) svinīgā ceremonija un balvu pasniegšana, kurā tiks atklāts arī sabiedrības balsojuma uzvarētājs, informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji.

Konkursa atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai ir izvirzījusi 11 nominantus, bet laureātus izvēlēsies fināla žūrija. Kategorijā “Sabiedriskas ēkas” izvirzīta Dziesmu svētku estrādes pārbūve Mežaparkā, kā arī Ogres Centrālā bibliotēka, kategorijā “Komercēkas un ražošanas ēkas” – biroja ēkas pārbūve Miera ielā, kategorijā “Individuālās dzīvojamās ēkas” – privātmāja Jūrmalā “House 61”, Stūķu kūts, Trīs plātņu māja un Villa Dālija. Kategorijā “Daudzdzīvokļu ēkas” par galveno balvu turpinās sacensties Lindenholma – dzīvojamās apbūves 1. kārta, kategorijā “Restaurācija” – Rūmenes kūts pārbūve – izstāžu telpas un apartamentu izbūve, savukārt kategorijā “Procesi” – ekspozīcija "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai" Venēcijas arhitektūras biennālē, kā arī MAD Arhitektūras telpa.

LAGB 2021 fināla žūrijas sastāvā ir arhitektu biroja “Nieto Sobejano Arquitectos” līdzdibinātāja un Madrides Eiropas Universitātes pasniedzēja Fensanta Nieto (Fuensanta Nieto); arhitektu biroja “NERBAU.com” arhitekts un partneris Laurins Avižus (Laurynas Avyžius); arhitektu biroja “ARHITEKT MUST” līdzdibinātājs un arhitekts Ots Alvers (Ott Alver), kura izstrādātais Sūre-Jāni Veselības centrs 2021. gadā ticis nominēts prestižajai “Mies van der Rohe” balvai; internacionālā arhitektu biroja “PLH Architects” vadītājs Stīns Enriko (Steen Enrico), kurš bijis atbildīgs par vairākiem Apvienoto Nāciju un Pasaules Veselības organizācijas projektiem Kopenhāgenā, Ženēvā un Ņujorkā, kā arī LAGB 2021 atlases žūrijas priekšsēdētājs un “ARHIS arhitekti” biroja arhitekts Andris Kronbergs, kurš pagājušajā gadā saņēma Latvijas Arhitektūras lielo gada balvu par ēku rekonstrukciju Miesnieku ielā.

Izvēlētie laureāti tiks paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies 27. augustā Latvijas Arhitektūras gada balvu 2020 saņēmušajā “Hanzas peronā”. Ceremonijas laikā tiks paziņots, kuri ir tie objekti un procesi, kas saņēmuši augstākos apbalvojumus Latvijas arhitektūrā.

Šogad uz ceremoniju klātienē tiek aicināti tie cilvēki, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts par vakcināciju vai arī Covid-19 izslimošanu. Ikvienam interesentam būs arī iespēja ceremonijas tiešraidei sekot virtuāli.

Ceremonijas laikā sadarbībā ar ziņu portālu “Delfi” tiks pasniegts arī apbalvojums par sabiedrības balsojumu. Ikvienam interesentam ir iespēja balsot par savu favorītu starp 11 nominantiem, sākot ar 13. augustu, līdz 25. augusta pulksten 23.59. Balsot ir iespējams atkārtoti, taču ne biežāk kā reizi dienā.

Par Latvijas Arhitektūras gada balvu

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti