Kultūras ziņas

Izsludina pieteikšanos konkursam "Radīti mūzikai"

Kultūras ziņas

Kādus amatierkolektīvus finansēs Rīgas dome?

Sācies Latvijas dizaina pavasaris

Atklāta Latvijas laikmetīgā dizaina manifestācijas cikla pirmā izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) atklāta Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju cikla “Dizaina manifestācija” pirmā izstāde “Reputācija”. Gaismas pils šobrīd ir Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē norišu galvenā vieta, tāpēc drošības apsvērumu dēļ tur reālus dizaina priekšmetus ienest nedrīkst. Interesentiem pagaidām jāsamierinās ar Latvijā radītu un starptautiski atzītu dizaina priekšmetu aplūkošanu fotogrāfijās.

Dizaina manifestācijas notikumu ciklā plānoti septiņi pasākumi. Četri no tiem ir savstarpēji saistītas izstādes – „Reputācija”, „Humanizācija”, „Informācija” un „Situācija”, kuras reprezentē mūsu valstī radītā dizaina sniegumu pēdējos piecpadsmit gados.

Pirmajā izstādē „Reputācija” Gaismas pils ātrijā skatāmi Latvijas dizaina nozīmīgākie starptautiskie sasniegumi.

 „Kā šonedēļ varējām lasīt dažādos mūsu medijos, latviešu radītais gaisa suns jeb “Airdog” ieguvis prestižu balvu konkursā Amerikā, tā kā šis process ir nebeidzams,” norāda „Dizaina manifestācijas” līdzautors Holgers Elers.

Šī Latvijas dizaina izstāde fotogrāfijās apmeklētājiem būs pieejama no vasaras vidus, tikmēr to aplūkot lemts tikai prezidentūras viesiem. Reālus taustāmus dizaina priekšmetus jau nākammēnes varēs raudzīt Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM).

Latvijas dizaina objektu klātbūtnes, lietojamības un pievienotās vērtības demonstrēšana dažādās jomās un indivīda sadzīves situācijās izstādē „Humanizācija” DMDM paredzēta no 5.februāra līdz 29.martam.

Latvijas grafikas dizaina dažādie aspekti produktos, pakalpojumos un procesos būs skatāmi izstādē „Informācija” Latvijas Mākslas akadēmijas pirmā stāva izstāžu zālē no 5. līdz 29.martam.

Savukārt Latgales vēstniecībā „Gors” Latvijas laikmetīgā dizaina situācija un sasniegumi būs vērojami rudenī – no 1. līdz 31.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti