Kultūras ziņas

Kenediju ģimene Rīgas Mākslas telpā

Kultūras ziņas

Bulgārijas dokumentālā kino cenzūra

Pirmā izstāde atjaunotajā "lietišķo" ēkā

Atklās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas keramikas darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 3.septembra Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā (RDMV) skatāma RDMV keramikas nodaļas un RDMV vēsturisko fondu izstāde "Savējie. Sākums".

2014.gads paliekoši iezīmēsies RDMV vēsturē - keramikas nodaļa atzīmē savu 80 gadu jubileju, septembrī atsākas mācības skolas vēsturiskajā, atjaunotajā ēkā Lāčplēša ielā 55, ko projektējis Zaigas Gailes arhitektu birojs un kas novērtēts ar Arhitektūras gada balvu.

Atzīmējot šo vēsturisko brīdi, keramikas nodaļa sadarbībā ar Dizaina informācijas centru organizē pasākumu kopumu ar vienotu nosaukumu "Savējie".

Izstāde "Savējie. Sākums" būs skatāma no 3. līdz 19.septembrim. Tajā apkopoti līdz šim plašākai publikai nerādītu keramikas nodaļas audzēkņu darbi - skices, projekti, diplomdarbi. Izstādē apkopoti nodaļas un skolas vēsturiskajos fondos saglabājušies darbi, kas pārdzīvojuši gan daudzās pārmaiņas, gan ugunsgrēku, kas 1982.gadā praktiski iznīcināja nodaļas bagātīgo metodisko fondu. Vecākie darbi datēti ar 1960.gadu, jaunākais - 2003.gada diplomdarbs. Izstādē iekļauti gan kompozīcijas uzdevumi, gan diplomdarbu projekti, darbi, kas veidoti mālā, porcelānā un akmens masā, porcelāna apgleznojumi. Izstāde veidota kā ieskats būtiskākajā keramikas nodaļas pēdējo 50 gadu darbā.

Izstāde simboliski veido saikni starp vēsturi un šodienu - tajā iekļaujas gan restaurētā senā ēka, kurā dizainu mācās talantīgi, jauni dizaineri, gan tās vērtības, kas redzamas izstādē un, kuras apgūstot, izaugušas daudzas keramiķu paaudzes - nacionālās profesionālās mākslas mantojuma un tautas mākslas studijas, "Bauhaus" dizaina izglītības koncepcija, skandināvu dizaina tradīcijas. Vienlaikus tas ir arī keramikas plašo iespēju demonstrējums - darbi dažādos keramikas materiālos un tehnikās.

Ar starptautiski pazīstamu lektoru dalību 17. un18.septembrī RDMV notiks radošās darbnīcas audzēkņiem, bet 19.septembrī - radošo darbnīcu rezultātu prezentācija un seminārs pedagogiem. Diskusijā par keramikas attīstības iespējām savus viedokļus paudīs gan uzņēmēji, gan dizaineri, gan valsts pārvaldes pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti