Atklās Baltijas valstu ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

 

Piektdien, 27. maijā, plkst. 17 "Palasport Arsenale Giobatta Gianquinto" Venēcijā, cieši līdzās Arsenāla izstāžu zālēm, tiks atklāta Baltijas valstu vienotā ekspozīcija Venēcijas arhitektūras biennālē. Vēl pirms ekspozīcijas oficiālās atklāšanas plkst. 11 interesenti varēs noklausīties arhitektes, rakstnieces un Jeila Universitātes profesores Kelleres Īsterlingas priekšlasījumu “Interplay”.

26. un 27. maijā Baltijas Paviljons būs pieejams akreditētajiem žurnālistiem un biennāles žūrijai, savukārt no 28. maija paviljons, tāpat kā citas Venēcijas arhitektūras biennāles ekspozīcijas, būs atvērts ikvienam apmeklētājam.

Venēcijas Arhitektūras biennāles kurators ir godalgotais Čīles arhitekts Alehandro Aravena, kurš biennāles kopīgo saturisko uzstādījumu ir konceptuāli nodēvējis – Reporting from the Front. Alehandro Aravena sola šo biennāli veidot vēl atvērtāku plašākai auditorijai, vēršot uzmanību uz arhitektūras iespējām uzlabot telpiskās vides un sabiedrības dzīves kvalitāti.

Dokumenti

Baltijas valstu autori Venēcijas arhitektūras biennālē

Lejuplādēt

37.5 KB

Venēcijas komūnas centrā 1600 m2 plašo sporta zāli "Palasport Arsenale" piepildīs 70 vietējo un starptautisko autoru darbi.

Baltijas Paviljona ekspozīciju papildinās publikācija “Baltijas Atlants” ar vairāk nekā 30 autoru īsu eseju apkopojumu, kas veltītas cilvēku veidotajai videi Baltijā un plašākā reģionā. Esejas radījuši gan Latvijas, gan starptautiski autori, tādējādi atvērtā, daudzpusīgā formātā aplūkojot Baltijas reģionu un tā nākotnes attīstības perspektīvas. Publikācijas izdevējs ir "Sternberg Press".

Vienotais Baltijas paviljons ir nevalstiska deviņu Lietuvas, Latvijas un Igaunijas kuratoru iniciatīva, mainot tradicionālo Venēcijas arhitektūras biennāles uzstādījumu, kas paredz nacionālu valstu paviljonu veidošanu. Projekts ir uzvarējis trīs atsevišķos nacionālajos konkursos, pirmo reizi dodot iespēju Venēcijas arhitektūras un mākslas biennāles izstāžu vēsturē īstenot ideju par kopīgu Baltijas valstu ekspozīciju.

Jau vēstīts, ka ekspozīcijas kuratori – Kārlis Bērziņš, Jurga Daubaraitė, Petras Išora, Ona Lozuraitytė, Niklāvs Paegle, Dagnija Smilga, Johan Tali, Laila Zariņa, Jonas Žukauskas.

Venēcijas biennāles 15. starptautiskā arhitektūras izstāde būs skatāma līdz 27. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti