Kultūras ziņas

Frančeskas Kirkes ceļojums laikā

Kultūras ziņas

"Dievs. Daba. Darbs" Valmieras teātrī

Pieneņpūku lidojums rotās

Atklāj starptautisku konceptuālo rotu izstādi galerijā «Putti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No ceturtdienas, 24.maija, galerijā “Putti” apskatāma starptautiska laikmetīgo un konceptuālo rotu izstāde “Pieneņpūku lidojums Visumā”. Izstādē piedalās rotu mākslinieki no 11 valstīm.

Sudrabs, zelts un dārgakmeņi līdzās izkaltētiem kukaiņiem, plastmasai, sveķiem un mākslīgiem ziediem – konceptuālo rotu vienreizīgums slēpjas idejas pārākumā pār materiāla izvēli. To apliecina, piemēram, franču mākslinieka Benjamina Lignela darba nosaukums “Man ir lielāks nekā tev”.

“Balodis ir īsts izbāzenis ar zelta knābi, jo tēma ir par plastisko operāciju,” atklāja galerijas “Putti” pārstāve Justīne Krista Cīrule. “Mākslinieks ir ļoti pētījis, kā cilvēks mainās, pārveido savu izskatu un kā ķermenis tiek piespiests pārmaiņām. Kā tas maina raksturu, identitāti.”

Savukārt austriešu mākslinieces Klaudijas Šteinas piespraudes tapušas, iedvesmojoties no ēku apgleznojumiem Vīnē.

Izstāde piedāvā arī atkalsatikšanos ar Zviedrijas mākslinieces Martas Matsones kukaiņu rotām, kas Latvijā jau reiz, pirms pāris gadiem, bija aplūkojamas viņas personālizstādē. Cīrule pastāstīja, ka rotās Matsone izmanto īstus kukaiņus, piemēram, pārklājot cikādi ar laku, krāsu, gumiju un dažādiem metālmateriāliem.

Starptautiskā laikmetīgo rotu izstāde ”Pieneņpūku lidojums Visumā”, kurā iekļauti arī Latvijas rotu mākslinieku Gunta Laudera, Māra Šustiņa, Māra Auniņa un Paulas Treimanes darbi, būs skatāma visu vasaru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti