Atklāj slovāku laikmetīgajam dizainam veltītu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā Rīgā 10.oktobrī plkst. 18.00 tiks atklāta izstāde “Slovāku laikmetīgais dizains“. Izstāde veltīta Slovākijas valsts 25. dibināšanas gadadienai.

Izstādes rīkotāji ir Slovākijas Dizaina centrs, Slovākijas Republikas ārlietu un Eiropas lietu ministrija, Slovākijas Republikas vēstniecība Latvijā un Slovākijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar biedrību “Latvijas Mākslinieku savienība“, informēja Mākslinieku savienības pārstāvji.

Izstādē eksponēto darbu kolekciju ir izveidojis Slovākijas Dizaina centrs. Ekspozīcijā būs apskatāms gan stikla mākslinieku sniegums un eksperimenti porcelānā, gan grafiskais dizains un grāmatu dizains, gan funcionālā dizaina risinājumi, kas tapuši laika posmā no 2013. līdz 2018. gadam un saņēmuši Slovākijas dizaina balvas, kuras piešķir Slovākijas Dizaina centrs. Slovākijas Dizaina centrs ir dibināts 1991.gadā un darbojas ar Slovākijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu, veicinot Slovākijas dizaina attīstību un pētniecību.

Izstādē piedalās: Marsels Benčiks, Pēteris Lenijs, Ondrejs Marko, Marians Luckijs, Brona Brtanova, Viktors Devečka, Vlasta Kubušova, Miroslavs Krals, Samo Čarnokijs, Boris Čellars, Patriks Illo, Dana Kleinerte, Emīlija Hutone, Boris Melušs, Marketa Novakova, Mira Podmanicka, Mikaela Čopikova, Veronika Obertova, Jakubs Pollags, Lenka Sršnova, Mikaela Bednarova, Ondrejs Jobs, Aleksandra Stencela. Izstādes kuratori ir Marija Riškova un Marošs Šmits. Ekspozīcijas dizainu nodrošina Pēteris Liška, Matušs Lelovskijs un “Dialogy SK”.

Izstāde “Slovāku laikmetīgais dizains” turpina sadarbību starp Slovākijas Republikas vēstniecību Latvijā un Latvijas Mākslinieku savienību, kas aizsākās ar izstādēm 2012. un 2016.gadā, iepazīstinot ar Latvijas un Slovākijas kultūras laikmetīgajām tendencēm. Izstāde Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11.novembra krastmalā 35 būs apskatāma līdz 31.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti