Kultūras ziņas

Rokoperai "Lāčplēsis" - 25

Kultūras ziņas

Jaunā kultūras ministre par nozares prioritātēm

Vārds Latvijas dizaineriem

Atklāj cikla «Vārds Latvijas dizaineriem» otro sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

30.oktobrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) atklās otro sezonu jau popularitāti ieguvušajam pasākumu ciklam „Vārds Latvijas dizaineriem".

Pagājušogad, atklājot projektu "Vārds Latvijas dizaineriem", uz pirmo pasākumu DMDM bija sanākuši vairāk nekā 300 cilvēku. Lai apmeklētājiem nebūtu jāstāv kājās, muzejs iegādājies papildus krēslus.

Pērn mākslinieki klausītājiem stāstīja, kā sasnieguši pašu radīto zīmolu atpazīstamību un sniedza praktiskus padomus, kā iekarot patērētāju simpātijas un ražotāju uzticēšanos.

„Liekas, kā gan es to iesākšu – man nav ne izglītības, ne līdzekļu, lai to darītu, bet viss ir iespējams," iedrošina modes māksliniece Natālija Jansone.

Pasākumu cikls ir unikāls projekts Latvijā. Tā mērķis -  pievērst cilvēku uzmanību dizaina jautājumiem, iepazīstināt ar labākajiem dizaina meistariem un veicināt Latvijas dizaina prestižu sabiedrībā.

„Būs par arhitektūru sarunas, būs par modi, grafisko dizainu kā zīmola dizainu," atklāj Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska.

Trešdienas vakarā šīs sezonas cikla atklāšanā stāstu par kāda konkrēta sava darba radīšanu stāstīs labi zināmā māksliniece Anna Heinrihsone, kura gan kā scenogrāfe, gan tērpu māksliniece strādājusi teju visos Latvijas teātros. Uzstāsies iecienītu restorānu dizainere Zane Tetere un ne mazāk atpazīstamie arhitekts Reinis Liepiņš un Inese Elizabete Brimerberga.

Ikmēneša pasākumu jo īpaši iecienījuši mākslas studenti. Taču organizatori uzsver, apmeklētāju lokam nav ne vecuma, ne nodarbošanās ierobežojuma.

Katra mēneša pēdējā trešdienā līdz pat aprīlim cilvēki, kurus interesē dizains, var tikties ar šīs mākslas pārstāvjiem. Par vakara viesiem pusgada laikā kļūs vairāk nekā divdesmit mākslinieki, dizaineri un arhitekti, to skaitā Zane Tetere, Anna Heinrihsone, Rolands Pēterkops, Artis Štamgūts, Ingrīda Zābere, Zaiga Gaile, Juris Mitenbergs, Evelīna Ozola, Jekaterina Stakle, Helēna Gūtmane, Liene Drāzniece, Miķelis Baštiks un citi. Katrā pasākumā paredzētas četru dizaineru prezentācijas, pēc kurām klātesošie varēs uzdot dalībniekiem jautājumus un raisīt diskusijas. Prezentāciju ilgums 20 minūtes, tās tiks papildinātas ar foto, video materiālu un dizaina priekšmetu demonstrāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti