Arhitektūras muzejs piedāvā iepazīt Flandrijas laikmetīgo arhitektūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Arhitektūras muzejā 14. novembrī plkst. 17 tiks atvērta Flandrijas laikmetīgās arhitektūras izstāde „Flāmu arhitektūra: šķērsgriezums”. Izstāde piedāvā skatu uz Flandrijas laikmetīgās arhitektūras kopainu.

Flāmu arhitektūras kvalitāte pēdējos gados ir ievērojami augusi, un tam ir vairāki iemesli. Kā nozīmīgākos var minēt labu izglītības kvalitāti, attīstītas profesionālas arhitektūras kritikas klātbūtni, kā arī  biroja "Vlaams Bouwmeester" (Flandrijas būvmeistars) darbību. Šis Flandrijas valdības pakļautībā esošais birojs darbojas kā konsultants arhitektūras jautājumos. Tajā strādājošie eksperti izstrādā instrumentus, ar kuriem ir iespējama arhitektūras kvalitātes uzraudzība un veicināšana, un viņu darba rezultāti nu jau kādu laiku ir redzami arī dabā.

 Lai radītu pēc iespējas pilnīgu priekšstatu par situāciju laikmetīgajā Flandrijas arhitektūrā, ekspozīcijai apzināti izvēlētas dažādu funkciju un mēroga būves, kas radītas gan privātu, gan sabiedrisku pasūtījumu ietvaros. Arī ekspozīcijas iekārtojums un tās nosaukums atsaucas uz iespēju paraudzīties šķietamā šķērsgriezumā uz šī Beļģijas reģiona arhitektūru un būvniecību kopumā.

Visas izstādē eksponētās būves skatāmas fotogrāfijās, kas sniedz visskaidrāko priekšstatu par ēkas un vides attiecībām no lietotāja skatu punkta. Šoreiz apzināti nav pievienoti plāni un cita tehniska informācija, kas citkārt būtu neatņemama arhitektūras dokumentācijas sastāvdaļa. Tas tāpēc, ka ar izstādi tās autori vēlas pievērst skatītāju uzmanību, sniegt kopskatu un ieintriģēt arhitektūrā.

Izstāde būs aplūkojama līdz 23. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti