Nakts ziņas

Zolitūdes traģēdiju izmanto krāpnieki

Nakts ziņas

A.Bērziņš par "MAXIMA" lietu runā ar D.Grībauskaiti

Politiskais tirgus aizēnos patieso traģēdiju

Arhitekts Sīlis premjera lēmumu dēvē par kļūdainu; politiskā atbildība ir abstrakcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Premjera Valda Dombrovska lēmums demisionēt ir kļūdains, bet arguments par politiskās atbildības uzņemšanos ir abstrakcija, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda" pauda viens no vadošajiem arhitektiem Andis Sīlis.

„Tas ir kļūdains solis [..] Premjers ir līdzīgs kapteinim, kas vadījis kuģi, kas šobrīd uzsēdies uz sēkļa, un tā vietā, lai analizētu, kādas kļūdas viņš ir pieļāvis, stūrējot šo kuģi, viņš pēkšņi uzņemas kaut kādu abstrakciju, ko sauc par politisko atbildību. Es neticu vispār šādam dīvainam vārdu savienojumam. Es esmu gatavs uzklausīt kaut ko par personīgu atbildību," kritisku viedokli pauda Sīlis.

Savukārt politologs Filips Rajevskis atzinīgi novērtēja Dombrovska rīcību gan no politiskā, gan no cilvēciskā viedokļa. Viņš arī norādīja, ka „atbildības vilnis aizgāja līdz premjeram", jo pēc traģēdijas nesekoja ne atbildīgā ekonomikas ministra demisija, ne arī kādu citu amatpersonu atbildības uzņemšanās.

Jau vēstīts, ka premjers par savu demisiju paziņoja sešas dienas pēc traģēdijas lielveikalā „Maxima", kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti cilvēku tika ievainoti. Premjers ar paziņojumu nāca klajā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Dombrovskis jauno valdību nevadīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti