Rīta Panorāma

Psiholoģisks trilleris "Pielūdzēja Nr.1" Dailes teātrī

Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālā bibliotēka izdevusi klausāmgrāmatu

Intervija ar arhitekti Ilzi Pakloni

Arhitekte: Latvijā sākusies atklāta diskusija par arhitektūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas arhitektūrā ir sākusies atklāta diskusija un vērtību maiņa, uzskata arhitekte Ilze Paklone. 

"Ja salīdzina ar to, kā tas ir bijis 90. gados, tagad ir pagājis pietiekami ilgs laiks, lai vērtības mainītos," viņa teica.

"Pagājušgad atklātā diskusija par Mākslas muzeju jau bija pirmā zīme, ka atklāta diskusija par arhitektūru un vērtību maiņa ir iesākusies. Šobrīd vērtības mainās," viņa teica.

No pirmdienas, 15.maija, norisinās Arhitektūras nedēļa, kurā plānots izcelt labākos sasniegumus pēdējā gada laikā, veicināt diskusiju par to, kas ir laba arhitektūra, kā arī paziņot Latvijas Arhitektūras gada balvas uzvarētāju.

Paklone atklāja, ka šogad Latvijas Arhitektūras gada balvas nominācijās ir atgriezušās kategorijas, lai uzsvērtu arhitektūras daudzveidību.

"Lai nebūtu situācija, ka par arhitektūru runājam tikai tad, ja ir uzbūvēts muzejs vai bibliotēka. Bet lai uzsvērtu, ka tas, ko būvējam šobrīd - ka to arī vērts pieminēt un uzskatīt par vērtējamu un sabiedrības diskusijas vērtu," viņa teica.

Šogad gada balvai pieteiktās būves, Paklones vārdiem, ir mazāka mēroga un interesantākas būves, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad bija vairāk lielu objektu.

Jau vēstīts, ka žūrija šogad Latvijas Arhitektūras balvai izvirzījusi 18 pretendentus. Latvijas Arhitektūras gada balvas ietvaros no 15. līdz 19.maijam Latvijā tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa, kuras ietvaros norisināsies vairāki pasākumi ar mērķi veicināt diskusiju par to, kas ir laba arhitektūra, izcelt Latvijas arhitektūras izcilākos sasniegumus pēdējā gada laikā un veicināt plašākas sabiedrības iesaisti arhitektūras vidē.

Arhitektūras nedēļas būtiskākie notikumi būs nominantu izstādes atklāšana, filmas "Inside Architecture: A Challenge to Japanese Society" (2013) ekskluzīvais seanss kinoteātrī "KSuns", savukārt 19.maijā plānotas publiskas lektoru lekcijas un diskusijas, kā arī gaidītākais notikums – 'Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017'' svinīgā pasniegšanas ceremonija.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti