Rīta Panorāma

Telefonintervija ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu

Rīta Panorāma

Orķestra Rīga 50.jubilejas koncerts "Četri Amerikas stāsti"

Atklās izstādi – hepeningu "Dizaina virtuve"

Ar izstādi «Dizaina virtuve» atzīmēs Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas 60. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Otrdien, 15. martā, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā iesāksies LMA Dizaina izglītības un nodaļas sešdesmitgades jubilejas programma, kas tiks atklāta ar izstādi-hepeningu "Dizaina virtuve". "Triju nedēļu laikā LMA Dizaina nodaļas mācībspēki, kopā ar absolventiem un studentiem, būs aicināti sēsties pie viena darba galda un individuāli vai kopā pavadīt dažas stundas "cepot un šmorējot" jaunas, esošās vai nepabeigtās idejas vai risinājumus," informēja LMA pārstāvji. 

LMA aulā Dizaina nodaļas kolēģi izveidojuši pasākumu kopumu, kas caur sarunām un dažādiem redzējumiem un pieredzēm ļauj iegūt plašāku un vispusīgu skatu uz dizaina izglītības norisēm akadēmijā. Katru dienu izstādē darbosies tās dalībnieki – LMA Dizaina nodaļas studenti, absolventi, un pasniedzēji. "Šajā satraucošajā un skaudrajā laikā, ikviens būs aicināts caur dizaina valodu iniciēt un īstenot arī Ukrainas tautai atbalstošas idejas vai praktisku palīdzību. Izstādes procesuālā daba sniegs iespēju satikties, sarunāties un arī atbalstīt vienam otru," skaidroja akadēmijā.

LMA Dizaina nodaļas vadītāja Maija Rozenfelde uzsvēra: "LMA Dizaina nodaļa raugās uz dizainu kā uz procesu – nepārtrauktu darbošanās un domāšanas veidu. Arī šodien, kad mūsu domas un darbi saistās ar šodienas izaicinājumiem, atbalstu un palīdzību, empātiju un kritisko domāšanu, vēlamies uzsvērt, ka satikšanas spēks mūs visus var iedvesmot, ne tikai diskutēt par dizaina izglītības mantojumu vai tendencēm mijiedarbībā ar meistarību un praktiskajām zināšanām."

Svinību programma piedāvās arī sarunu vakarus, kuros vadošie dizaina vēstures un procesu pārzinātāji stāstīs par nozares gaitu, pavērsieniem un sasniegumiem.

Otrdienu un ceturtdienu vakaros (17., 22., 24., 29. martā) pulksten 18.30 LMA aulā Latvijas dizaina virtuves stāstus klātienē stāstīs dažādi speciālisti – no zināmākajiem Latvijas dizaineru pionieriem līdz nesenākiem un starptautiski apbalvotiem LMA Dizaina nodaļas absolventiem. Arī LMA Atvērto durvju dienu laikā, 24. martā pulksten 17.00 klātienē notiks Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu prezentācijas.

"Izstādes procesuālā daba, sākot no pirmās dienas, ļaus piedzīvot, kā nonākt līdz rezultātam jeb galvenajam notikumam 1. aprīlī – izstādes noslēgumam, kas atspoguļos pasākumu norises laikā īstenotās dizaina jaunrades un simbiozes," skaidroja LMA. Tāpat noslēgumā tiks prezentēts arī LMA Dizaina nodaļas 60 gadu gājumam veltīts iespieddarbs, kas iepazīstinās ar zīmīgiem Dizaina nodaļas veidošanās pieturpunktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti