Rīta Panorāma

Komponista  Andra Dzenīša gleznas izstādē TETĀLU

Rīta Panorāma

Covid-19 ietekmē radošo nozari arī Lielbritānijā

Ar apģērbu izstādi atzīmē Metropoles muzeja 150 gadu jubileju

Ar apģērbu izstādi atzīmē Metropoles muzeja 150 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar vērienīgu apģērbu izstādi Metropoles mākslas muzejs Ņujorkā (ASV) turpina atzīmēt 150 gadu jubileju. Tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ apmeklējumam jāpiesakās iepriekš un viesu skaits ir ierobežots.   

Izstāde “Par laiku – mode un turpinājums” muzeja tērpu institūtā atklāj apģērba radītās asociācijas, kas savieno pagātni, tagadni un nākotni.

Divās zālēs, kas veidotas kā milzu pulksteņu ciparnīcas, izvietoti 250 dažādi modes priekšmeti gan no pastāvīgām kolekcijām, gan no muzeja krājumiem. Tērpu autori ir daudzi pasaulslaveni dizaineri, to skaitā Karls Lāgerfelds, Īvs Senlorāns, Vivjena Vestvuda, Džanni Versače un Žans Pols Gotjē, un tie parāda, kā kādreiz populāri un moderni stili, fasoni un audumi atkārtojas jaunās formās.

Apmeklētāji vienlaikus var iepazīties ar fotogrāfijām no arhīva, digitāli veidotām vizualizācijām un citādāk veidotiem stāstiem par modes vēsturi. Izstāde būs atvērta līdz nākamā gada februārim, un veidotāji cer, ka tā palīdzēs uzlabot cilvēku noskaņojumu Covid-19 pandēmijas laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti