Apmeklētājiem durvis vērusi atjaunotā Lūznavas muiža

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc vērienīga atjaunošanas projekta atklāta Latgales jūgendstila pērle Rāznas nacionālajā parkā Rēzeknes novadā - Lūznavas muiža. Dažu mēnešu laikā tā jau kļuvusi par novada lepnumu, kultūras notikumu un vides izglītības centru, iezīmējot jaunas iespējas ne vien reģiona, bet arī valsts līmeņa notikumu telpā, norāda Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne.

 

Šajā nedēļas nogalē, 23.janvārī, Lūznavas muiža uzsāks 2016.gada kultūras notikumu programmu ar jaunu izstāžu atklāšanu un cikla "Kamermūzika Lūznavā" ieskaņas koncertu "Čells un teorba", kurā uzstāsies festivāla "Baroka mūzikas dienas Rēzeknē" mākslinieciskā vadītāja, čelliste Ilze Grudule un mūziķis, komponists un mākslinieks Vincents Flikigers.

Pirms koncerta muižas izstāžu zālēs tiks atklāta profesora, gleznotāja Osvalda Zvejsalnieka izstāde "Terra Vitae", kā arī izstāde "Budapeštas jūgendstila plakāti", kas tapusi sadarbībā ar Ungārijas vēstniecību Latvijā .

Līdz ar atjaunošanu Rēzeknes novada pašvaldība cer atkal iedzīvināt mākslas un mūzikas noskaņas muižā, kā arī, pateicoties vairāk nekā 23 hektārus lielajam muižas parkam, attīstīt vides izglītības programmas. Šobrīd muižā notiek regulāri kamerkoncerti, apskatāmas izstāžu ekspozīcijas, tā ir piemērota vieta arī semināriem, laulību svinīgajām ceremonijām un citiem godiem.

2016.gada pirmajā pusē muižā tiks piedāvāts bagātīgs notikumu klāsts. 30.janvārī ar koncertprogrammu "Sniega šūpulī" viesosies Rīgas saksofonu kvartets un soliste Kristīne Gailīte. 27.februārī Antona Reihas, Luija Fransuā Doprā un Fēliksa Mendelszona skaņdarbu romantiskākās frekvences muižas Sarkanajā zālē atklās Liepājas stīgu kvartets. 13.martā savu debijas koncertu Lūznavā piedzīvos radošā apvienība "Rūnas". 19.martā ar koncertprogrammu "Zelta baroka virsotnes" muižā ciemosies kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" baroka ansamblis. 9.aprīlī kamermūzikas cikla "Pavasara koncertu" izdzīvos kanādiešu ģitārists Paskāls Valuā. 21.maijā arī Lūznavas muižā būs piedzīvojami Muzeju nakts notikumi. 10.jūnijā Baznīcu nakts koncertā muižas kapelā skanēs trio "Voice of Instruments". 18.jūnijā muiža un tās parks būs vieta, kur ļauties Dabas koncertzāles jaunajai programmai.

Jo īpaša diena muižas dzīvē būs 24.aprīlis, kad muižas jauno, Jāņa Kalniņa Ugāles ērģeļbūves darbnīcā atjaunoto jūgendstila flīģeli ieskandinās lietuviešu pianists, mākslinieka Mikolaja Konstantīna Čurļoņa mazmazdēls Roks Zubovs, kura priekšnesumu kuplinās Čurļoņa gleznu reprodukciju demonstrēšana un vēstuļu fragmentu lasījumi.

Līdzās koncertu un izstāžu darbībai Lūznavas muiža piedāvā gan ekskursijas muižas un parka iepazīšanai, gan uz ugunskura vārītas zupas Kerbedzu gaumē baudīšanu, gan individuālus risinājumus dažādu svinīgu vai lietišķu pasākumu norisei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti