Apbalvoti «Latvijas Dizaina gada balvas» konkursa uzvarētāji piecās kategorijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apbalvoti "Latvijas Dizaina gada balvas" (LDGB) konkursa uzvarētāji piecās kategorijās un pasniegta arī Lielā balva, informēja balvas pārstāvji.

Produktu dizaina kategorijā ir pasniegtas trīs 2. vietas. Viena otrā vieta tikusi darbam "Elpo" – gaisa biofiltram ar attālinātu vadību un kontroli "Elpo plantbots". Vienlaikus 2. vieta tikusi SIA "Velo Machine" un Alekseja Golovņova transformējamām trepītēm bērniem "HappyMoon". Tāpat otro vietu ieguvusi Kintijas Annas Bērzkalnes un Līgas Rīgas mēnešreižu apakšveļa "Thatday".

Tomēr digitālā dizaina kategorijā 1. vieta piešķirta autoram Olafam Ošam par spēli "Grunnd [Prologs]", bet pakalpojumu, politiku un stratēģiju dizaina kategorijā 1. vieta tikusi eksperimentam "Metropole 3.0" – "Tet" pāreja uz hibrīddarba modeli, kura autori ir Ingrīda Rone, Madara Zelčāne, Jeļena Solovjova, Edmunds Medvedevs, Anda Mūrniece un Agnese Lazareva.

Vides un interjera dizaina kategorijā 1. vieta ir pasniegta darbam – skulpturāls objekts "Ghost Train", kura autori ir Reinis Liepiņš, Ilze Liepiņa, Ainārs Plankājs, Ieva Landmane, Mārtiņš Ostaņēvičs un Jurģis Prikulis.

Grafikas dizaina kategorijā 1.vieta darbam – grāmata ar paplašinātās realitātes elementiem, kura autore ir Maija Rozenfelde, bet komandā strādājusi Anda Beitāne, Annija Bičule, Gunda Miķelsone, Maija Rozenfelde, Arturs Kondrats un Amanda Zaeska. 

"Stories in Sounds" arī ieguvis Kultūras ministrijas lielo naudas balvu.

Pasākumā tika pasniegtas starptautiskās žūrijas speciālās balvas. Tās saņēma SIA "Longenesis" un autores Lindas Šeibes digitālā platforma personalizēto krūts vēža risku izzināšanai "Skrinings.lv". Balvu saņēma arī Veselības ministrijas, SIA "Rozenbauma un māsas" kampaņa "Viss ir norm.a". Kampaņas koncepta un satura autores ir Marta Krivade un Una Rozenbauma, bet mākslinieks – Svens Neilands. Žūrijas speciālo balvu saņēma arī SIA "DJA" Pinumu paviljons, kura autors ir Didzis Jaunzems un Ksenia Sapega.

KONTEKSTS: 

Latvijas Dizaina gada balva kā nacionāls dizaina nozares konkurss notiek Latvijas Dizaineru savienības komandai sadarbojoties ar Kultūras ministriju. Balvas mērķis – apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu, kā arī nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti