Alūksnē Notiks «SEGD Riga Chapter» publisks pasākums par dizaina un sociālās atbildības tēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“SEGD Riga Chapter” un dizaina birojs H2E aicina uz pirmo SEGD Latvijas dizaina kopienas publisko pasākumu. Tā laikā ar neformālu lekciju uzstāsies Igaunijas lielākā dizaina biroja “Velvet“ partneris un stratēģiskā dizaina vadītājs Janno Sīrmans (Janno Siimar), bet dizaina pastaigu pa godalgoto Alūksnes Bānīša muzeju vadīs Ingūna un Holgers Eleri, informēja organizatori.

Pasākums norisināsies 23. jūlijā no pulksten 14.00, Alūksnē, Alūksnes Bānīša stacijā.

SEGD ir viena no pasaulē vadošajām un lielākajām pieredzes grafikas dizaina kopienām, kas apvieno dizaina jomas ekspertus no visas pasaules. Šī gada sākumā, saņemot īpašu uzaicinājumu, Rīga kļuva par pirmo pilsētu, kas ir ieguvusi tiesības pārstāvēt SEGD dizaina kopienu ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Ziemeļeiropā, organizējot dažādus dizaina izglītojošus un informatīvus pasākumus zem vienota nosaukuma “SEGD Riga Chapter”.

Pirmā publiskā “SEGD Riga Chapter” pasākuma vieta ir likumsakarīga, skaidro organizatori – atbalstot vietējo tūrismu un izceļot unikālus galamērķus Latvijā, kā arī ne mazāk svarīgi, ka tieši dizaina studijas H2E veidotā Alūksnes Bānīša stacijas ekspozīcija pērn ieguvusi SEGD “Best of Show Award 2019” balvu. Pasākuma pirmajā daļā norisināsies ekskursija pa muzeju kopā ar ekspozīcijas autoriem – Ingūnu un Holgeru Eleriem.

Šī būs pirmā publiskā ekskursija Alūksnes Bānīša stacijā, kuru vada ekspozīcijas autori.

Ekspozīcijas valodas ir četras, arī tuvējās kaimiņvalsts igauņu valoda, tādēļ pasākumā kā runātājs ar lekciju piedalīsies Igaunijas lielākā dizaina biroja “Velvet” partneris stratēģiskā dizaina vadītājs Janno Sīmars (Janno Siimar). Dizaina studija “Velvet” ikdienā aktīvi konsultē Igaunijas valdību dizaina jautājumos, tādēļ iepazīstinās arī ar ieskatu, kā un kādos jautājumos valsts institūcijas var sadarboties ar dizaineriem un kādi piemēri šādai sadarbībai ir mums tepat kaimiņos.

Pasākumu auditorija ir gan dizaina un arhitektūras nozares profesionāļi, gan arī dizaina lietotāji un dizaina pasūtītāji.

Tās mērķis ir pieredzes apmaiņa un sarunas par iespējām, ko var sniegt dizains, ja to pielieto atbildīgi un mērķtiecīgi.

Pasākums ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties, rakstot uz e-pastu [email protected]. Pasākuma rīkotāji lūdz ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

2020. gadā plānoti vēl divi “SEGD Chapter Riga” pasākumi – 1. oktobrī “Dizaina pastaiga” un 27. novembrī “Dizaina brokastis”, kuros tiks aktualizētas tēmas par telpu un navigācijas dizainu, telpu un pieredzi, vides grafikas dizainu un digitālo pieredzi.

Pasākumu organizē: SEGD Riga Chapters un dizaina birojs H2E. Pasākumu atbalsta: Alūksnes Bānīša stacija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti