Aicina pieteikties īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides vasaras skolai Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz 26. jūnijam studenti un vidusskolas pēdējo klašu skolēni var pieteikties īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides vasaras skolai "FestivaL'and 3.0", ko jau trešo reizi rīko Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA" Arhitektūras skola sadarbībā ar Valmieras vasaras teātra festivālu, medijus informē Valmieras vasaras teātra festivāla pārstāvji.

Šī gada tematika būs “saskarsme”, meklējot atbildes uz jautājumiem par to, kā veidot pilsētvidi drošai kopā būšanai un pasākumu norisei pēcpandēmijas apstākļos, kā arī radot telpisku ietvaru vizuālam un audiālam piedzīvojumam teātra festivālā.

Vasaras skola notiks no 30. jūlija līdz 7. augustam Valmierā kā lekcijas, meistarklases un praktiskas darbnīca, kur dalībnieki mentoru vadībā izdomās, izstrādās, uzbūvēs un testēs savas idejas Valmieras pilsētā, Dīvaliņa pļavās. Vasaras skolas pasniedzēji šajā gadā – arhitekti Kārlis Melzobs un Arnita Melzoba (''Gaiss'' arhitekti), scenogrāfs un kokapstrādes tehnoloģiju meistars Rūdolfs Bekičs, scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs. Programmas vadītāja un kuratore – arhitekte Dina Suhanova.

"Vasaras skolas mērķis ir parādīt, ka stratēģiski plānoti īslaicīgi pilsētvides risinājumi atstāj nozīmīgu ietekmi uz cilvēku urbānās telpas uztveri, publiskās ārtelpas lietojamību, veido iedzīvotājiem pieejamu un drošu pilsētvidi – īstermiņā ar ātriem testa risinājumiem varam reaģēt uz ekstrēmām ārkārtas situācijām, bet ilgtermiņā tie kalpo kā rīks pilsētu plānošanā," skaidro organizatori.

Vasaras skolā aicināti pieteikties dažādu jomu augstskolu studenti, kā arī vidusskolu pēdējo klašu skolnieki.

Minimālais dalībnieku vecums – 18 gadi. Piesakoties jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa, jāiesniedz motivācijas vēstule un sava pēdējā radošā projekta fotogrāfija.

Plašāka informācija par vasaras skolu pieejama šeit.

Šogad Valmieras vasaras teātra festivāls notiks no 7. līdz 9. augustam atbilstoši Covid-19 krīzes apstākļiem. Rūpēs par skatītāju un pasākuma veidotāju drošību un veselību radošais darbs pie programmas satura notiek, rēķinoties ar dažādiem scenārijiem – gan situāciju, kad iedzīvotāju pulcēšanās festivāla laikā būs atļauta, gan tādu, kurā skatītāju klātbūtne būs ierobežota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti