Aicina pieteikt būves skatei «Gada balva Rīgas arhitektūrā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas pilsētas arhitekta birojs līdz 5.jūnijam aicina pieteikt būves arhitektūras sasniegumu skatei "2015.gada balva Rīgas arhitektūrā".

Skates dalībniekus - būves un to autorus - var izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, vietējo pašvaldību un valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona - jaunā projekta autors, īpašnieks, attīstītājs, pārvaldītājs un lietotājs.

Kritēriji būvju iekļaušanai skates dalībnieku sarakstā ir fakts, ka tās nodotas ekspluatācijā 2014.gadā, un to nozīme pilsētvides kvalitātes un pilsētas arhitektūras kvalitātes nodrošināšanā.

"Šī gada būvju skatē, tāpat kā pērn, kopā ar nozares ekspertiem meklēsim un atzīmēsim labākos piemērus pilsētas dzīvojamās vides ilgtspējas nodrošināšanā, vēršot uzmanību uz būvju energoefektivitāti, vides pieejamību un universālā dizaina principu ievērošanu, vērtējot paveikto gan Rīgas vēsturiskajā centrā, gan apkaimēs un mikrorajonos. Tāpat raudzīsimies, lai objektu kvalitāte atbilstu skates mērķim - veidot kvalitatīvu pilsētvidi un arhitektūru Rīgā," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Lai noslēgtu šī gada skates dalībnieku reģistru, kas pamatā tiek veidots, analizējot visus iepriekšējā gadā Rīgā ekspluatācijā nodotos būvobjektus, Rīgas pilsētas arhitekta birojs aicina līdz šī gada 5.jūnijam iesniegt pieteicēja rīcībā esošo informāciju par būvobjektu (nosaukums, adrese, foto, pasūtītājs, projektētāji - autori, uzņēmumi, projektēšanas laiks, būvniecības laiks, tehniski ekonomiskie rādītāji, norādes uz publikācijām plašsaziņas līdzekļos), norādot argumentus, kāpēc tas būtu iekļaujams skates darbu sarakstā.

Plašāka informācija par pieteikšanos pieejama Rīgas pilsētas arhitekta biroja mājaslapā.

Skate "Gada balva Rīgas arhitektūrā" notiek vairākos posmos: būvju izvirzīšana skatei un skates dalībnieku reģistra veidošana, skates dalībnieku vērtēšana un balvas pretendentu atlase, balvas pretendentu vērtēšana un lēmuma pieņemšana par galvenās balvas un atzinību ieguvējiem, arhitektūras sasniegumu prezentācija un 2015.gada balvas Rīgas arhitektūrā pasniegšana.

Atbilstoši tradīcijai Gada balva Rīgas arhitektūrā tiek pasniegta oktobra pirmajā pirmdienā - Pasaules arhitektūras dienā, kas šogad tiks atzīmēta 5.oktobrī. Tradicionāli balva tiks pasniegta iepriekšējā gadā par labāko atzītajā būvē - Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā Āzenes ielā 18.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti