Vienīgie no Latvijas – «Free Riga» pretendē uz «Jaunais Eiropas Bauhaus» balvu

Vairāk nekā 1450 pieteikumu konkurencē biedrības "Free Riga" projekts "Viskaļi – Dzīves kvalitātes un dizaina institūts" ir atzīts par vienu no labākajiem, kļūstot par oficiālo "Jaunais Eiropas Bauhaus" vērtību vēstnesi Latvijā. Viskaļi ir nominēti balvai sadaļas "Izglītības čempioni" kategorijā, kas veltīta tādām iniciatīvām, kas fokusējas uz cilvēkiem un vietām, kam tas ir nepieciešams visvairāk, un veido izglītojošas iespējas, informēja biedrības pārstāvji.

"Jaunā Eiropas Bauhaus" iniciatīva aicina visus eiropiešus kopīgi iedomāties un veidot ilgtspējīgu un iekļaujošu nākotni. Eiropas Komisija šo iniciatīvu uzsāka 2020. gada nogalē, lai apvienotu kopienas un saistītu Eiropas zaļo kursu ar ikdienas dzīvi un dzīves telpu. Viskaļu nominācija ir par attīstības plānu – apvienojot pārstāvjus no dažādām nozarēm, veicināt inovācijas dzīves kvalitātes uzlabošanai. Balstoties uz tādām vērtībām kā ilgtspēja, sociālā iekļaušana un vides estētika kā pozitīva pieredze, Viskaļi piedāvās sociāli-antropoloģiskās izpētēs balstītas neformālās izglītības programmas. Lai atbalstītu plānu īstenošanu, līdz 24. maijam ir iespēja nobalsot par projektu šeit.

"Sapnis par institūtu, kas apvieno mūsu rezidentus un citus nākotnes veidotājus labākas dzīves dizainēšanai, ir novērtēts, turklāt ierindots blakus tik daudziem spēcīgiem nominantiem no citām Eiropas valstīm! Tagad jo īpaši aicinām uz atbalstu mūsu draugus, partnerus, šīs vīzijas piekritējus un visus tos, kam "Free Riga" ir tuva – katra balss mums palīdzēs pretendēt uz naudas balvu koncepcijas attīstīšanai. No pieteikuma uz realitāti!" stāstīja biedrības "Free Riga" ilgtspējas un attīstības vadītāja Zane Ruģēna.

Biedrība "Free Riga" ir sabiedriska labuma organizācija, kas atver rīdziniekiem pamestās ēkas un, balstoties uz kopienas līdzdalību, īsteno tajās sociālas un radošas koncepcijas. Šīs telpas primāri tiek piedāvātas tiem, kas realizē sociāli nozīmīgu darbību. Pēdējā gada laikā "Free Riga" ar Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmas "Aktīvo iedzīvotāju fonds" atbalstu ir īstenojusi projektu "Free Riga transformācija", ar kura starpniecību tika attīstīta arī Viskaļu koncepcija. "Par "Free Riga" runājot, esam skaidrāk apzinājušies savu misiju, mērķus un darbības plānu. Viskaļi nav vienīgais projekts, ar kuru plānojam jūs pārsteigt," smejas projekta vadītāja Paula Cukura.

Šobrīd lielākais biedrības ēku projekts, kurā tiek attīstīts sociālais inkubators "Viskaļi – Dzīves kvalitātes dizaina institūts", atrodas Čiekurkalnā, Ķīšezera krastā, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes fakultātē. Šobrīd Viskaļi apvieno vairāk nekā 150 radošus un aktīvus rezidentus lielākajā radošajā kopienas centrā Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti