13. septembrī pasniegs pirmo Ainavu arhitektūras balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmās Latvijas Ainavu arhitektūras balvas (LAABA) pasniegšanas ceremonija norisināsies 13. septembrī no pulksten 16.00 līdz pulksten 20.30 Klīversalas kvartāla sajūtu dārzos Zunda krastā, paziņojumā medijiem informē LAABA pārstāvji. 

Ceremoniju ar uzrunām atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") un kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Ceremonijā tiks pasniegti diplomi un balvas "Latvijas Ainavu arhitektūras balvas 2019" dalībniekiem trīs nominācijās – “Ārtelpa”, “Personības” un “Procesi”.

Nacionālā žūrija trīs mēnešu laikā izvērtēja pieteikumus, apmeklējot ārtelpas, novērtējot tās klātienē un tiekoties ar projektu autoriem un atbildīgajām personām.

Septembra sākumā nacionālās žūrijas dalībnieki izvirzīja laureātu pretendentus – 38 ārtelpas, ka arī  22 procesus un personības. Lai pieņemtu lēmumu par balvas laureātiem, Rīgā 11. septembrī kopā sanāks starptautiskā žūrija. Rezultāti tiks paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

Līdz 10. septembrim Latvijas Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv notika arī sabiedrības simpātiju balsojums. Portāla lietotājiem bija iespēja paust savu viedokli par labākajiem darbiem nominācijās “Ārtelpa” un “Procesi”.

Simpātiju balvas rezultāti tiks paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

LAABA ietvaros notiks divi pasākumi – “LAABAs Lekcijas” un “Landscape Shift (Ainavas maiņa)”.

Lekcijās par ainavu arhitektūru, mūsdienu pilsētvides izaicinājumiem un tendencēm, par gudro pārvaldību un vides kopradi stāstīs ainavu arhitekte Dženija B. Osuldsena (Jenny B.Osuldsen ) no Norvēģijas un Tina Sābija (Tina Saaby) no Dānijas.

Diskusiju organizē Latvijas Ainavu arhitektu asociācija sadarbībā ar “Urban Institute Rīga” un Rīgas pilsētas arhitekta biroju (RPAB). Diskusijā piedalās Rīgas arhitekts Gvido Princis, "LAABA 2019" starptautiskās žūrijas dalībnieki.

Latvijas Ainavu arhitektūras balva tiks pasniegta Latvijā pirmo reizi. Tā ir Latvijas ainavu arhitektūras profesionāļu labāko sasniegumu skate, kura tiek veidota kā laikmetīgs, nozares daudzveidībai atvērts pasākumu kopums. Balvas virsuzdevums – veicināt izpratni par ārtelpu kā nacionālās kultūrtelpas neatņemamu un neaizstājamu sastāvdaļu, kā sociāli, ekoloģiski un ekonomiski nozīmīgu cilvēku koprades produktu. LAABA visās nominācijās ir iesniegts 81 pieteikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti