4 porcijām nepieciešams:
- 400 g svaigu zivju (kas nu saķeras vai nopirktas)
- 1 l liellopa buljona
- 4 sīpoli
- 1 puravs
- 2 burkāni
- 5 kartupeļi
- pāris šķēles laba bekona
- 50 ml citronu sulas
- 50 ml "Aquavit" vai "Allažu ķimeļa"
- šķipsniņa safrāna
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 lauru lapa
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 buntīte pētersīļu
- 1 buntīte loku
Pagatavošana
Vispirms uzvāri buljonu. Dzintaram vislabāk pie sirds iet kārtīgs liellopa gaļas buljons.
Kamēr buljons vārās, sagatavo pārējās zupas sastāvdaļas:
- iztīri un sagriez palielos gabalos zivis,
- sagriez bekonu, dārzeņus (tas pēc patikas – dažiem patīk lielāki gabali, dažiem rasols),
- sasmalcini garšaugus.
Kad viss sagatavots, var ķerties pie vārīšanas.
Katlā apcep bekonu un dārzeņus (izņemot kartupeļus), pievieno garšvielas un cep aptuveni minūti. Visam pāri lej sagatavoto buljonu un pievieno kartupeļus. Vāri, līdz dārzeņi gandrīz gatavi. Tad pievieno citrona sulu, liķieri, sāli un piparus, liec klāt arī zivs gabalus. Vāri pāris minūtes. Pasniedz ar sasmalcinātiem garšaugiem.