Anna Macāne saimnieko "Zvejniekos" Lubāna ezera krastā. Viņa nodarbojas ar lauku tūrismu, piedāvājot gan aktīvu, gan mierīgu atpūtu. Saimniecībā ir sporta laukumi un inventārs, lauku pirts ar dīķi; ciemiņi var arī makšķerēt, vērot putnus, medīt, ogot un sēņot. Sertificētās vides gides Annas lielā mīlestība ir Teirumnieku purva taka, kurp viņa ved "Zvejnieku" ciemiņus. Saimniece vada pārgājienus ne tikai pa purva laipām, bet arī pa apkaimes mežiem un Lubāna apkārtni, iepazīstinot ar šīs teritorijas kultūrvēsturisko mantojumu un dabas bagātībām. "Zvejniekos" ceļ godā Latgales kulināro mantojumu, gatavo pēc senām receptēm un izdomā arī šo to jaunu.
Visas saimnieču receptes no šīs un iepriekšējām sezonām meklē šeit.
Zupai nepieciešams:
- Brekši;
- zandartu galvas un asakas;
- sāls;
- burkāni;
- smaržīgie pipari;
- diļļu kāti;
- kartupeļi;
- sīpoli.
Pagatavošana:
Brekšiem noņem zvīņas, izķidā un izņem žaunas. Kopā ar zandartu galvām un asakām liek aukstā ūdenī, pieber sāli un uz lēnas uguns vāra vismaz stundu, vairākkārt nosmeļot putas. Jo vairāk zivju, jo ilgāk vāra, jo tumīgāks būs buljons. Kad brekši sāk atdalīties no asakām, zivis izņem no buljona un izlupina no asakām. Zivs gaļu liek atpakaļ buljonā, pievieno smalki sagrieztus burkānus, smaržīgos piparus, diļļu kātus, pēc laiciņa arī kartupeļus un sīpolus. Pirms pasniegšanas zupā ieber sakapātus lociņus un dilles.
Citu saimnieču receptes
Vairāk