Sastāvdaļas:
- Sīga
- 5 burkāni
- 10 vidēja lieluma kartupeļi
- 3 sīpoli
- 7 lauru lapas
- 10 smaržīgie un 10 melnie pipari (veseli)
- Sāls un malti melnie pipari
- Zaļumi: dilles, pētersīļi, selerijas, oregano, timiāns
Pagatavošana:
- Zaļumus un sīpolus smalki sagriež un liek katlā vārīties kopā ar 2 litriem ūdens.
- Vāra aptuveni 15 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
- Tad buljonam pievieno paprāvos gabalos sagrieztus burkānus un vāra.
- Pa to laiku izfilē sīgu.
- Kad burkāni kļuvuši pusmīksti, zupai pievieno paprāvos gabalos sagrieztus kartupeļus un sīgu, sagrieztu gabaliņos. Lai buljons būtu vēl smeķīgāks, zupai var pievienot arī pēc filēšanas palikušo zivs asaku ar visu galvu.
- Vāra, līdz dārzeņi un saknes ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.