Zivju zupa ar sīgu. «Iekodies Kurzemē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Garšas ekspedīcijas ceļojuma laikā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Iekodies Kurzemē” viesojas zvejnieku sētā Kolkā, kur saimniece gatavo zivju zupu no sīgas. Kā to pagatavot kurzemnieku gaumē?

Sastāvdaļas:

  • Sīga
  • 5 burkāni
  • 10 vidēja lieluma kartupeļi
  • 3 sīpoli
  • 7 lauru lapas
  • 10 smaržīgie un 10 melnie pipari (veseli)
  • Sāls un malti melnie pipari
  • Zaļumi: dilles, pētersīļi, selerijas, oregano, timiāns

Pagatavošana:

  • Zaļumus un sīpolus smalki sagriež un liek katlā vārīties kopā ar 2 litriem ūdens.
  • Vāra aptuveni 15 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
  • Tad buljonam pievieno paprāvos gabalos sagrieztus burkānus un vāra.
  • Pa to laiku izfilē sīgu.
  • Kad burkāni kļuvuši pusmīksti, zupai pievieno paprāvos gabalos sagrieztus kartupeļus un sīgu, sagrieztu gabaliņos. Lai buljons būtu vēl smeķīgāks, zupai var pievienot arī pēc filēšanas palikušo zivs asaku ar visu galvu.
  • Vāra, līdz dārzeņi un saknes ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti