Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā"2. sērijā

Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā" 3. sērija

"Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Zivju zupa – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" (jeb "Īsakūd Latgolā"), kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Pirmajā raidījumā svētdien, 5.augustā, gatavota iebiezinātā piena kūka, svētku maize un zivju zupa.

Zivju zupas recepte:

Sastāvdaļas:

  • dažādas upes zivis
  • sīpols
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • 1 kg kartupeļu
  • 2 -3 burkāni
  • 3-4 tomāti
  • 100 g sviesta
  • degvīns
  • sāls pēc garšas
  • bunte dažādu zaļumu

Gatavošana:

  1. Upes zivis notīra un novāra  sālsūdenī. Vārot pievieno sīpolu, lauru lapas un melnos piparus.
  2. Kad zivis novārījušās, ņem ārā no katla, tām noņem gaļu, iztīra no asakām un liek atpakaļ zupā.
  3. Zupā liek sagrieztus kartupeļus un burkānus. Skābumam pievieno kapātus tomātus. Tā kā upes zivis nav treknas, tad zupai pievieno arī sviestu. Visbeidzot pievieno arī mazliet degvīna, zupu vēlreiz uzvāra, pievieno kapātus zaļumus un liek galdā.

Vēl viena variācija zupai:

Uz 1 litru zupas – 100 ml kokosriekstu piena un 2 ēdamkarotes zaļās "tabasco" mērces.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti