Gatavo dabā

Gatavo „Gatavo dabā” 8. (nosl.) sērija

Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 2.sērija

«Īsakūd Latgolā» (Iekodies Latgalē) 1. sērija

Zivju zupa – «Iekodies Latgalē» recepte

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" (jeb "Īsakūd Latgolā"), kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Pirmajā raidījumā svētdien, 5.augustā, gatavota iebiezinātā piena kūka, svētku maize un zivju zupa.

Zivju zupas recepte:

Sastāvdaļas:

  • dažādas upes zivis
  • sīpols
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • 1 kg kartupeļu
  • 2 -3 burkāni
  • 3-4 tomāti
  • 100 g sviesta
  • degvīns
  • sāls pēc garšas
  • bunte dažādu zaļumu

Gatavošana:

  1. Upes zivis notīra un novāra  sālsūdenī. Vārot pievieno sīpolu, lauru lapas un melnos piparus.
  2. Kad zivis novārījušās, ņem ārā no katla, tām noņem gaļu, iztīra no asakām un liek atpakaļ zupā.
  3. Zupā liek sagrieztus kartupeļus un burkānus. Skābumam pievieno kapātus tomātus. Tā kā upes zivis nav treknas, tad zupai pievieno arī sviestu. Visbeidzot pievieno arī mazliet degvīna, zupu vēlreiz uzvāra, pievieno kapātus zaļumus un liek galdā.

Vēl viena variācija zupai:

Uz 1 litru zupas – 100 ml kokosriekstu piena un 2 ēdamkarotes zaļās "tabasco" mērces.

 

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti