RECEPTES:
- Nansijas brokastu pārslu eglītes
- Nansijas kūkas uz kociņa jeb keikpopi (Cake pops)
- Armanda bezglutēna cepumi ar šokolādes gabaliņiem
- Niklāva šokolādes kūka
Nansijas brokastu pārslu eglītes
Nepieciešams
• 100 g sviests
• Parastās kukurūzas auso brokastu pārslas
• Pastilas jeb "marshmallows"
• Pārtikas krāsviela (krāsa pēc izvēles)
• Konditorejas dekori
• Pūdercukurs
Pagatavošana
1. Katlā izkausējiet sviestu un lieciet klāt pastilas. Maisiet, līdz izveidojusies viendabīga masa, un pievienojiet pārtikas krāsvielu.
2. Beriet klāt brokastu pārslas un kārtīgi sajauciet.
3. Masu lieciet uz lielās cepešpannas (nedrīkst atļaut atdzist), uzreiz izklājiet, uzberiet konditorejas dekorus un lieciet ledusskapī/saldētavā sacietēt vismaz stundu. Izņemiet un sagrieziet 3 trijstūrīšos, uzspraudiet uz kociņiem.
Nansijas kūkas uz kociņa jeb keikpopi
Nepieciešams
• Cepumi
• 3–4 ēdamk. krēmsiera
• Šķipsniņa kanēļa
• 100 g izkausēta sviesta
• 2 ēdamk. medus
• Šokolāde (gaišā vai tumšā)
• Konditorejas dekori
Pagatavošana
1. Sadrupiniet cepumus. Pievienojiet krēmsieru, izkausētu sviestu, medu un šķipsniņu kanēļa, kārtīgi samaisiet.
2. No masas uztaisiet bumbiņas, izkārtojiet uz paplātes un lieciet ledusskapī uz vismaz stundu, līdz tās stingri sacietējušas.
3. Nelielā katliņā izkausējiet šokolādi. Uzkodu kociņa galu iemērciet šokolādē un tad iespraudiet katrā bumbiņā pa vienam. Ļaujiet nostiprināties (var ielikt ledusskapī uz 10 minūtēm).
4. Pēc tam katru bumbiņu mērcējiet izkausētajā šokolādē un apberiet ar dekoriem. Lieciet ledusskapī, līdz šokolādes kārta sacietē, – un gatavs!
Armanda bezglutēna cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Nepieciešams
• 200 g nesālīta sviesta
• 0,5 tases baltā cukura
• 1,5 tases brūnā cukura
• 2 olas
• 330 g bezglutēna miltu
• 1 ēdamk. smalkā sāls
• Pustējkarote dzeramās sodas
• ¾ tējkarotes kanēļa
• Šokolāde – piena un melnā
Pagatavošana
1. Sāciet ar nesālīta sviesta izkausēšanu un apbrūnināšanu nelielā katliņā. Kad tas ir brūns, pārlejiet to traukā un ievietojiet ledusskapī uz stundu vai – līdz tas atkal ir sacietējis.
2. Statīva miksera bļodā lieciet sviestu kopā ar balto un brūno cukuru, kārtīgi sajauciet.
3. Pievienojiet cukuru maisījumam divas aukstas olas un samaisiet.
4. Atsevišķā vidēja izmēra bļodā sajauciet miltus, sāli, dzeramo sodu un kanēli.
5. Masai mikserī pievienojiet pusi sauso sastāvdaļu, kārtīgi sajauciet un iejauciet otru pusi sauso sastāvdaļu. Tā samazināsiet lipekļa daudzumu.
6. Lieciet klāt šokolādes gabaliņus, maisiet, līdz viss ir labi sajaukts. Mīklu pārlieciet bļodā un novietojiet ledusskapī uz vismaz stundu vai pat divām dienām.
7. Saveliet no mīklas bumbiņas, sadaliet tās uz pusēm un izkārtojiet uz cepampannas. Cepiet cepeškrāsnī 175 grādos 12–17 minūtes vai līdz tie ir sasnieguši vēlamo brūngano nokrāsu.
Niklāva šokolādes kūka
Nepieciešamas
• 100 g sviesta
• 200 g baltās šokolādes
• 3 olas
• 50 ml cukura
• 2 ēdamk. vaniļas cukura
• 3 ēdamk. gaišā cukura sīrupa
• 1 laima smalki sarīvēta miziņa
• šķipsniņa sāls
• 150 ml kviešu miltu
• 300 ml 35% saldā krējuma
• 100 ml brūkleņu ievārījuma
Pagatavošana
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Katliņā izkausējiet sviestu un pievienojiet šokolādi.
2. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet cukura sīrupu, laima miziņu un sāli.
3. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam, iesijājiet miltus. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai! Pasniedziet atdzesētu ar kārtu brūkleņu ievārījuma un kārtu putukrējuma. Var dekorēt ar ogām vai jebko citu pēc patikas.