Ziemassvētku cepumi un auzu plācenīši. Receptes no pagātnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai arī Ziemassvētkos ierasti pērkam, cepam un ēdam piparkūkas, tomēr daudzveidīgākam saldajam galdam var pagatavot arī Ziemassvētku cepumu vai našķi no auzu miltiem. Receptes aizgūtas no 1937. gada izdevuma "Zeltene" decembra numura.

Ziemassvētku cepumi

Nepieciešams:

  • 250 grami miltu
  • 65 grami biezpiena
  • 65 grami novārītu un sarīvētu kartupeļu
  • 65 grami sviesta vai tauku
  • 1 ola
  • 75 grami cukura

Pagatavošana:

Uz maizes dēļa visus produktus sajauc vijīgā mīklā, ko izveltnē un ar formu vai glāzi izspiež apaļas ripiņas. Cep krāsnī. Pēc izcepšanas cepumus var pārliet ar šokolādes vai cukura masu, vai dekorēt pēc sirds patikas. Mīklai piejaucot vienu ēdamkaroti kakao, kas sajaukts ar vienu karoti piena, cepumi būs brūnā krāsā.

Auzu kēkss

Nepieciešams:

  • 100 grami miltu
  • 85 grami auzu miltu
  • 80 grami novārītu sarīvētu kartupeļu
  • 65 grami sviesta
  • 75–100 grami cukura
  • 1 ola
  • puse tējkarotes kanēļa
  • 30 grami sasmalcinātu riekstu
  • puse tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana:

No uzskaitītajiem produktiem pagatavo mīklu, ko izveltnē un ar formiņu palīdzību izspiež vēlamo formu. Cepumus var pārziest ar olu dzeltenumu un rotāt ar mandelēm. Cep krāsnī gaiši dzeltenus.

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti