Pamatēdiens "Zeltītais asaris"
- 10 attīrīti asari
- Piens - 0,5 l
- Konservētas pupiņas - 400 g
- Siers - 90g
- Marinēti ķiploki - 8 daiviņas
- Mārrutki - ½ tējkarotes
- Rukola
- Ķiploku drupinājums- tējkarote
- Sāls
Pagatavošana
Dziļā pannā apcep asarus līdz tie paliek zeltaini brūni, apber ar tējkaroti ķiploka drupinājumu. Uzlej pienu, ļaujot pasautēties.
Asarus liek uz atsevišķa šķīvja. Šķidrumam pievieno sēnes, konservētās pupiņas, kurām noliets šķidrums. Pievieno marinētus ķiplokus, mārrutkus, lēni apmaisot, ļauj visam uzsilt. Šķidrumam pievieno rīvētu sieru, rūpīgi izmaisa.
Pasniegšana
Pagatavoto šķidrumu lej dziļā bļodā, virs tā izkārto apceptos asarus.
Dekorē ar rukolu.