Rozīnes
Visiem rozīņu nīdējiem pavārs ieteica pamēģināt vienkāršu, bet garšīgu recepti – marinētas rozīnes. Tās pagatavo, 1:1:1 attiecībā sajaucot labu etiķi (tas varbūt baltvīna, sidra vai jebkurš cits) cukuru un ūdeni. Visu kārtīgi samaisa, lai izšķīst cukurs, pievieno rozīnes un atstāj uz pusstundu ievilkties. Rozīnēm paliks saldums, bet mainīsies tekstūra, tā kļūst līdzīga želejas konfektēm. Šāda piedeva piešķir ēdienam svaigumu un jaunas sajūtas. Tās var izmantot salātos, uz kādām maizītēm, ceptiem dārzeņiem.
Žāvētas dateles
Dateles var izmantot, lai pagatavotu kūkas, dažādus krēmus, kā arī karameļu mērci. To var pagatavot, dateles vārot kopā ar, piemēram, kokosriekstu pienu un pēc tam vienkārši sablenderējot.
Tāpat dateles ieteicams savienot ar sāļiem produktiem. Piemēram, var pagatavot uzkodu ar datelēm un kazas sieru. Lielās dateles pārgriež uz pusēm, virsū liek kazas sieru, zaļumus, varbūt tomātus vai ko citu pēc izvēles, un garšīgas uzkodas ir gatavas.
Dateles ieteicams pievienot arī sāļos ēdienos, it īpaši sautētos vai krāsnī ilgi gatavotos – tajos dateles izšķīdīs un kļūs par biezinātāju. Piemēram, sautētai liellopu gaļai dateles piedos krēmīgumu un ļoti interesantu un garšīgu tekstūru. Gaļas vai dārzeņu sautējumos dateles ir neatņemama sastāvdaļa.
Žāvētas aprikozes
Aprikozes savukārt ļoti labi piestāv dažādās zupās. Ja gatavo dārzeņu krēmzupas, apceptos dārzeņus ierasti sablendē un bieži vien tur pietrūkst izteiktas garšas, to var pievienot ar nelielu sauju aprikožu. Zupai tās piedos gan jaunu garšu, gan košāku krāsu.