Nepieciešams:
- paciņa dažādu salātu lapiņu pēc izvēles,
- dārzeņi, kas pieejami mājās (piemēram, tomāti, gurķi, paprika),
- 2 avokado
- kārbiņa tunča eļļā,
- olīveļļa,
- balzamiko etiķis,
- citrona sula,
- sāls,
- cukurs.
Pagatavošana
Salātlapas sajauc ar dārzeņiem. Liek uz šķīvjiem. Pārlej ar mērci, kas gatavota no olīveļļas, balzamiko etiķa, citrona sulas, sāls un cukura. Pa virsu liek šķēlēs sagrieztu avokado un tunci. Var pievienot arī vārītu olu.
Vairāk par to, kā esošajā situācijā ģimenes organizē savu ikdienu mājās un kā veido ēdienkarti, var uzzināt, noklausoties Latvijas Radio raidījumu “Ģimenes studija”.
*Ieteicams izvēlēties tunci ar zemāku dzīvsudraba daudzumu un pārāk bieži neaizrauties ar šo produktu savā ēdienkartē. Vairāk par dzīvsudraba saturu tuncī var uzzināt, iepazīstoties ar Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” operāciju “Tuncis un griķi”.