Zaļie salāti treneres Līgas Pastores-Kvieses gaumē

Ārkārtējā situācija daudziem ir radikāli mainījusi ikdienu. Viens no izaicinājumiem, dzīvojot mājās, ir rast idejas maltītēm, kas būtu gan veselīgas, gan ātri pagatavojamas. Treneres Līgas Pastores-Kvieses un Māra Stumbiņa ģimenē iecienīti ir zaļie tunča* salāti.

Nepieciešams:

  • paciņa dažādu salātu lapiņu pēc izvēles,
  • dārzeņi, kas pieejami mājās (piemēram, tomāti, gurķi, paprika),
  • 2 avokado
  • kārbiņa tunča eļļā,
  • olīveļļa,
  • balzamiko etiķis,
  • citrona sula,
  • sāls,
  • cukurs.

Pagatavošana

Salātlapas sajauc ar dārzeņiem. Liek uz šķīvjiem. Pārlej ar mērci, kas gatavota no olīveļļas, balzamiko etiķa, citrona sulas, sāls un cukura. Pa virsu liek šķēlēs sagrieztu avokado un tunci. Var pievienot arī vārītu olu.

Zaļie salāti

Vairāk par to, kā esošajā situācijā ģimenes organizē savu ikdienu mājās un kā veido ēdienkarti, var uzzināt, noklausoties Latvijas Radio raidījumu “Ģimenes studija”.

*Ieteicams izvēlēties tunci ar zemāku dzīvsudraba daudzumu un pārāk bieži neaizrauties ar šo produktu savā ēdienkartē. Vairāk par dzīvsudraba saturu tuncī var uzzināt, iepazīstoties ar Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” operāciju “Tuncis un griķi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti