Brigita kopā ar vīru Santi dzīvo “Rūjās” un saimnieko Straupes lauku labumu tirdziņa virtuvē Straupes Zirgu pastā.
Vasaras zaļie salāti ar svaigo sieru
Nepieciešams:
- Lapu salāti
- Svaigais kazas siers
- Jāņogas
- Kreses ziedi
- ¾ olīveļļas
- ¼ krūzes ābolu etiķa
- 1–1,5 ēdamkarotes medus
- Ķiploka daiviņa
- Pipari
- Sāls
Pagatavošana:
Dažādu krāsu un šķirņu salātu lapas, svaigā kazas siera kumosiņus, jāņogas vai citas ogas un kreses ziedus izkārto uz šķīvja un pārlej ar medus mērci, kas pagatavota, līdz viendabīgas emulsijas konsistencei samaisot olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sasmalcinātu ķiploku, piparus un sāli.