Zaļie salāti ar svaigo sieru – «Īsto latvju saimnieču» recepte

Dažādus ziedus kulinārijā izmantoja jau Senajā Romā un Austrumu zemēs. 17. gadsimta receptēs minēti īpaši pavasara ziedu salāti, ko pasniedza tikai augstmaņiem. Kreses ziedus kā salātu sastāvdaļu pirmie esot sākuši izmantot Francijas pavāri. Ziediem ir pikanta garša, kas lieliski sader ar maigajiem lapu salātiem, un arī augsta uzturvērtība. Izmēģini pagatavot vasaras zaļos salātus ar svaigo sieru pēc raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, vidzemnieces Brigitas Puriņas receptes!

Brigita Puriņa

Brigita kopā ar vīru Santi dzīvo “Rūjās” un saimnieko Straupes lauku labumu tirdziņa virtuvē Straupes Zirgu pastā.

Vasaras zaļie salāti ar svaigo sieru

Nepieciešams:

  • Lapu salāti
  • Svaigais kazas siers
  • Jāņogas
  • Kreses ziedi
  • ¾ olīveļļas
  • ¼ krūzes ābolu etiķa
  • 1–1,5 ēdamkarotes medus
  • Ķiploka daiviņa
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Dažādu krāsu un šķirņu salātu lapas, svaigā kazas siera kumosiņus, jāņogas vai citas ogas un kreses ziedus izkārto uz šķīvja un pārlej ar medus mērci, kas pagatavota, līdz viendabīgas emulsijas konsistencei samaisot olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sasmalcinātu ķiploku, piparus un sāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti