Mērci var pagatavot, izmantojot piestu vai blenderi. Koriandru var arī nepievienot, jo dažiem tas garšo, bet citiem ne. Izmēģiniet šo ātri pagatavojamo mērci, kas ar savu svaigo garšu un košo krāsu ienesīs virtuvē vasarīgas noskaņas!
Zaļā moho mērce
Sastāvdaļas
- 5 zaļās garenās paprikas
- 1 pētersīļu saišķis
- 1 koriandra saišķis
- 4 ķiploka daiviņas
- apm. 100 ml auksti spiestas olīveļļas
- 4 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- rupjais sāls
Pagatavošana
Paprikas pākstis nomazgā, sadala četrās daļās, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Notīra ķiploku. Noplūc no kātiem pētersīļa un koriandra lapas. Izveido viendabīgu masu, pielejot olīveļļu un sarkanvīna etiķi. Pēc garšas pieber sāli.
Padoms: mazliet laima sulas piešķirs zaļajai moho mērcei augļainu garšu.