Zaļās paprikas mērce – atsvaidzinoša piedeva kartupeļiem, gaļai vai zivīm

Moho ir tradicionālas Kanāriju salu mērces, kurām ir daudz dažādu variantu. Zaļā moho mērce jeb mojo verde tiek pasniegta ar kartupeļiem, zivīm, gaļu un dārzeņiem.

Mērci var pagatavot, izmantojot piestu vai blenderi. Koriandru var arī nepievienot, jo dažiem tas garšo, bet citiem ne. Izmēģiniet šo ātri pagatavojamo mērci, kas ar savu svaigo garšu un košo krāsu ienesīs virtuvē vasarīgas noskaņas!

Zaļā moho mērce

Sarkanā un zaļā moho mērce.

Sastāvdaļas

  • 5 zaļās garenās paprikas
  • 1 pētersīļu saišķis
  • 1 koriandra saišķis
  • 4 ķiploka daiviņas
  • apm. 100 ml auksti spiestas olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • rupjais sāls

Pagatavošana

Zaļās moho mēreces sastāvdaļas.

Paprikas pākstis nomazgā, sadala četrās daļās, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Notīra ķiploku. Noplūc no kātiem pētersīļa un koriandra lapas. Izveido viendabīgu masu, pielejot olīveļļu un sarkanvīna etiķi. Pēc garšas pieber sāli.

Padoms: mazliet laima sulas piešķirs zaļajai moho mērcei augļainu garšu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt