Zaļā kartupeļu biezputra. Vasarīga recepte no pagātnes

Šajā itin vasarīgajā biezputras receptē var lietot dažādus dārza zaļumus. Ja kāds no tiem neiet pie sirds, var pēc savas gaumes piekoriģēt sastāvdaļas. Receptes ideja aizgūta no 1930. gada izdevuma "Zeltene" jūnija numura.

Nepieciešams:

  • 1 kilograms kartupeļu;
  • 1–1,5 glāze piena;
  • 50 grami sviesta;
  • dažādi zaļumi: dilles, izlobīti zirnīši, lociņi, pētersīļi, selerijas, spināti un mazliet skābeņu.

Pagatavošana:

Nomizotus kartupeļus izvāra un sastampā vai samaļ gaļas mašīnā. Pievieno pienu, sviestu un maisot uzkarsē. Tad pievieno sakapātus zaļumus. Dekorē ar zaļumiem, zirnīšiem. Var pasniegt ar kausētu sviestu, kādu mērci, tomātu un gurķu salātiem vai arī ēst kā pamatēdienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt