Vistu aknu pastēte «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Gunitas Štorhas viena no kaislībām ir vistu audzēšana, tādēļ nav brīnums, ka viņas recepšu krājumā ir arī vistu aknu pastētes gatavošanas noslēpumi. Īpaši labi tā garšos uz rudzu maizes grauzdiņa ar gailenītēm.

Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.

Gunita Štorha
Gunita Štorha

Vistu aknu pastēte

Nepieciešams

  • 500 g vistu aknu
  • 200 g vistas gaļas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g sviesta
  • Olīveļļa

Pagatavošana

Vistu aknas noskalo aukstā ūdenī, uzkaisa sāli un piparus un apcep olīveļļā. Vistas gaļu noskalo aukstā ūdenī, sagriež strēmelītēs, uzkaisa sāli un piparus un apcep olīveļļā.

Burkānu un sīpolu notīra, sagriež un apcep olīveļļā. Visu liek katliņā vai dziļā pannā, pārlej ūdeni, pievieno ķiploka daiviņas un sautē, līdz gaļa un aknas kļuvušas mīkstas. Nedaudz atdzesē un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un sviestu, samaisa, uzkarsē un lej traukā. Atdzesē un liek ledusskapī. Pasniedz ar apceptām gailenītēm un rudzu maizes grauzdiņu.

Uzkodas «Īsto latvju saimnieču» gaumē.
Uzkodas «Īsto latvju saimnieču» gaumē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti