Vista viskijā un kvinoja - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vista viskijā ar kvinoju - tā ir recepte, ko iesaka interjera jomā strādājošais Krišjānis Majevskis. Par sevi viņš saka: «Man ir slepens romāns ar ēdienu!». Romāns gan 2016. gadā piedzīvoja pagriezienu jo veselības dēļ Krišjānim nācās no uztura izslēgt glutēnu un laktozi. Bet šis stāsts pazīstams ir daudziem viņa "Es mīlu ēdienu" recepti. 

Sastāvdaļas:

  • ½ krūzes viskija
  • ½ krūzes sojas mērces (bez glutēna)
  • ½ krūzes ūdens
  • ½ krūzes brūnā cukura
  • 4 daiviņas ķiploku (smalki kapātu)
  • 1 ēdamkarote ingvera (svaiga, smalki sarīvēta)
  • 2 ēdamkarotes baltvīna
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 kg vistas filejas
  • olīveļļa (cepšanai)

 

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Noir sarkanvīnu

 

Pagatavošana:

  1. Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī un sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Pagatavo marinādi. Kopā sajauc viskiju, sojas mērci, ūdeni, brūno cukuru, ķiplokus, ingveru, baltvīnu un sezama eļļu. Sagriezto vistas fileju liek traukā ar marinādi tā, lai marināde nosegtu visu vistas fileju.
  3. Liek ledusskapī iemarinēties uz 3 stundām vai nakti.
  4. Kad gaļa iemarinējusies, to cep uz iepriekš uzkarsētas pannas olīveļļā. Pannu vēlams uzkarsēt no vidēji karstas līdz ļoti karstai.
  5. Gaļu cep tik ilgi, kamēr tā vairs nav rozā, tad pannas saturam pievieno nedaudz marinādes un turpina cept tik ilgi, kamēr gaļa ir pilnībā izcepusies un palikusi smuki brūna (karamelizēta). Tad ņem nost no uguns.

KVINOJAI

Sastāvdaļas:

  • 160 gr kvinojas
  • 500 ml ūdens
  • 3 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes sviesta (bez laktozes)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa saldās paprikas
  • šķipsniņa sāls (rozā vai jūras sāls)
  • šķipsniņa maltu piparu
  • 2–3 kātiņi rozmarīna (svaiga)
  • 1 krūze bazilika
  • Parmas siers

 

Pagatavošana:

  1. Uzliek katliņā vārīties ūdeni, pievieno rozā sāli un kvinoju un visu vāra 10 minūtes (nepieciešamo ūdens un kvinojas attiecību skatīt uz iepakojuma).
  2. Sagriež sīpolus vidējā lielumā – ripiņās vai pusripiņās, atsevišķi sakapā rozmarīnu.
  3. Mazā katliņā liek sīpolus, olīveļļu, pievieno sviestu un visu karsē uz vidējas uguns, līdz sīpoli ir mīksti un sāk palikt brūni, katliņa saturu ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli gandrīz gatavi, pievieno rozmarīnu, saldo papriku, piparus un visu nedaudz vēl pakarsē, lai garšas sajauktos.
  4. Kad kvinoja izvārīta un sīpoli gatavi, visu samaisa kopā, pievieno svaigu, smalkāk sagrieztu baziliku un pāri pārrīvē Parmas sieru.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti