Sastāvdaļas:
- ½ krūzes viskija
- ½ krūzes sojas mērces (bez glutēna)
- ½ krūzes ūdens
- ½ krūzes brūnā cukura
- 4 daiviņas ķiploku (smalki kapātu)
- 1 ēdamkarote ingvera (svaiga, smalki sarīvēta)
- 2 ēdamkarotes baltvīna
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- 1 kg vistas filejas
- olīveļļa (cepšanai)
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Noir sarkanvīnu
Pagatavošana:
- Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī un sagriež mazākos gabaliņos.
- Pagatavo marinādi. Kopā sajauc viskiju, sojas mērci, ūdeni, brūno cukuru, ķiplokus, ingveru, baltvīnu un sezama eļļu. Sagriezto vistas fileju liek traukā ar marinādi tā, lai marināde nosegtu visu vistas fileju.
- Liek ledusskapī iemarinēties uz 3 stundām vai nakti.
- Kad gaļa iemarinējusies, to cep uz iepriekš uzkarsētas pannas olīveļļā. Pannu vēlams uzkarsēt no vidēji karstas līdz ļoti karstai.
- Gaļu cep tik ilgi, kamēr tā vairs nav rozā, tad pannas saturam pievieno nedaudz marinādes un turpina cept tik ilgi, kamēr gaļa ir pilnībā izcepusies un palikusi smuki brūna (karamelizēta). Tad ņem nost no uguns.
KVINOJAI
Sastāvdaļas:
- 160 gr kvinojas
- 500 ml ūdens
- 3 sīpoli
- 2 ēdamkarotes sviesta (bez laktozes)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- šķipsniņa saldās paprikas
- šķipsniņa sāls (rozā vai jūras sāls)
- šķipsniņa maltu piparu
- 2–3 kātiņi rozmarīna (svaiga)
- 1 krūze bazilika
- Parmas siers
Pagatavošana:
- Uzliek katliņā vārīties ūdeni, pievieno rozā sāli un kvinoju un visu vāra 10 minūtes (nepieciešamo ūdens un kvinojas attiecību skatīt uz iepakojuma).
- Sagriež sīpolus vidējā lielumā – ripiņās vai pusripiņās, atsevišķi sakapā rozmarīnu.
- Mazā katliņā liek sīpolus, olīveļļu, pievieno sviestu un visu karsē uz vidējas uguns, līdz sīpoli ir mīksti un sāk palikt brūni, katliņa saturu ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli gandrīz gatavi, pievieno rozmarīnu, saldo papriku, piparus un visu nedaudz vēl pakarsē, lai garšas sajauktos.
- Kad kvinoja izvārīta un sīpoli gatavi, visu samaisa kopā, pievieno svaigu, smalkāk sagrieztu baziliku un pāri pārrīvē Parmas sieru.