Vienkāršās marinētās makreles jeb skumbrijas ziemeļvāciešu gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izmēģini pagatavot makreles jeb skumbrijas pēc receptes, kas ir iecienīta Ziemeļvācijas salā Ziltē dzīvojošā glābēja Larsa Lunka un viņa sievas Mārenas ģimenē! Gan sastāvdaļas, gan gatavošanas process ir vienkāršs, taču rezultāts būs garantēti gards.

Ziemeļvācijas salai Ziltei ir raksturīga bangaina jūra, nebeidzama pludmale un neskarta kāpu zona. Šī sala ir populārs atpūtnieku galamērķis. Larss vasarā pirms darba dodas zvejot makreles. Ceptas, marinētas vai kūpinātas – viņš tās varētu ēst vai ik dienu. Kopā ar sievu Mārenu Larss gatavo tradicionālus Ziltes ēdienus.

Ziemeļvācijas salā Ziltē dzīvojošais glābējs Larss Lunks un viņa sieva Mārena.
Ziemeļvācijas salā Ziltē dzīvojošais glābējs Larss Lunks un viņa sieva Mārena.


 Nepieciešams:

  • 8–12 makreles
  • sāls
  • milti

Novārījumam:

  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 sīpoli
  • 750 ml ūdens
  • 250 ml etiķa
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote graudu piparu
  • 1–3 lauru lapas
  • 200 g cukura

Marinētas makreles jeb skumbrijas.
Marinētas makreles jeb skumbrijas.

Pagatavošana:

Makreles nomazgā, uzkaisa sāli un apviļā miltos. Pēc tam no abām pusēm apcep karstos taukos. Visas novārījuma sastāvdaļas kopā uzvāra un vēl karstas pārlej pāri ceptajām makrelēm. Uzliek vāku un atstāj ievilkties vismaz 6 stundas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti