Veselīgā nātru zupa – īsteni pavasarīga vira!

Nātru zupa ir īsts pavasara ēdiens, ko īpaši patīkami baudīt dienās, kad saule pazudusi aiz mākoņiem. Turklāt nātres ir labs dzelzs avots, kas satur arī citus vērtīgus mikroelementus un vitamīnus.  

Tiem, kuri mīt tuvāk dabai, atliek doties ārā un plūkt vērtīgos augus, savukārt pilsētnieki nātres var meklēt tirgū vai eko produktu veikaliņos – pēdējos gados tirgotāji ir apzinājušies šīs “nezāles” vērtību un sākuši to piedāvāt pārdošanā.

Nepieciešams:

  • 4 saujas nātru,
  • 1 sīpols,
  • 2 daivas ķiploka,
  • 2 burkāni,
  • 4 kartupeļi,
  • 1 sauja miežu putraimu,
  • 1,5 litrs buljona,
  • 4 olas,
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • sāls,
  • naža gals maltu melno piparu,
  • zaļumi pēc izvēles,
  • krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:

Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, nātres pievieno zupai un ļauj tai uzmest burbuli. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt