Vegāniskā recepte: Pavasara rullīši ar dārzeņiem un tofu

Kad dārzs pilns gardumiem, kāpēc gan nepagatavot kādu svaigu un kraukšķīgu uzkodu? Pavasara rullīši ar dārzeņiem un tofu ir lieliska uzkodu jebkurā ēdienreizē. Tā ir "YouTube" un "Instagram" kanālu "Vegāns virtuvē" autores Kristīnes Bergfeldes recepte. 

Sastāvdaļas tofu marinādei:

  • 280g tofu
  • 3 ēdamk. sojas mērces
  • 1 ēdamk. eļļas
  • 1 tējk. oregano, čili, diļļu
  • 1/2 tējk. sāls un piparu

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 1/2 gurķis
  • 2 burkāni
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • loki un citi zaļumi

Sastāvdaļas mērcītei:

  • 200 ml "Oatly" krējuma
  • 1/2 tējk. sāls, piparu
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 1 tējk. paprikas, diļļu, kurkumas

Pagatavošana:

  1. Sagriez tofu un sagatavo marinādi: sajauc kopā sojas mērci, eļļu un garšvielas. Ja nevēlies, lai tofu būtu ass, liec mazāk čili.
  2. Apvāļā tofu gabaliņus marinādē un cep uz pannas no visām pusēm (apmēram 2 minūtes katru pusi) līdz zeltaini brūni. Cepot aplej ar atlikušo marinādi.
  3. Sagatavo dārzeņus, tos sagriežot apmēram vienādā izmērā kā tofu.
  4. Kad dārzeņi sagatavoti un tofu apcepts, sāc veidot pavasara rullīšus un tin tos rīsu papīrā. Lai rīsu papīru būtu iespējams locīt un tīt, tas vispirms ir jāizmērcē siltā ūdenī uz pāris sekundēm. Liec izmērcēto rīsu papīru uz šķīvja un kārto pildījumu.
  5. Pārloci abas malas un tin rullītī.
  6. Papildus sagatavo mērcīti, samaisot kopā "Oatly" krējumu ar sojas mērci, lokiem, dillēm un garšvielām.

Voilā! Pavasara rullīši ir gatavi!

 

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti