Sastāvdaļas Indijas riekstu siera mērcei:
- 120g Indijas riekstu
- 200ml Indijas riekstu piena
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamk. rauga pārslu
- sāls, pipari, paprika
Process Indijas riekstu mērcei: Riekstus uz nakti izmērcē. Kad tie izmērcēti, blenderē kopā ar Indijas riekstu pienu, gabaliņos sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņām un garšvielām. Konsistencei jābūt vienmērīgai. Kā pēdējo pievieno rauga pārslas.
Sastāvdaļas lēcu mērcei:
- 1 sīpols
- 2 rīvēti burkāni
- 1 paprika
- 1 krūze lēcu (uz 2,5 krūzēm ūdens)
- 500ml tomātu mērces
- 2 ēdamk. tomātu pastas
- 2 ēdamk. sojas mērces
- tējk. sāls, piparu, paprikas, oregano, čili, bazilika
Process lēcu mērcei: Apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu un 2 rīvētus burkānus. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, šķipsniņu sāli, piparus, papriku, oregano un čili. Visu apcep. Tad pievieno 1 krūzi lēcas un 2,5 krūzes karstu ūdeni. Izmaisa. Pievieno 500ml tomātu mērci, šķipsniņu sāls, oregano, baziliku, 2 ēdamk. sojas mērci un 2 ēdamk. tomātu pastu. Visu vāra apmēram 15 min., līdz lēcas palikušas mīkstākas. (Iesaku mērcei būt nedaudz šķidrai.)
Papildus nepieciešams:
- 50g smalki sablenderētu Indijas riekstu + veseli rieksti dekorēšanai
- 15 lazanjas plāksnītes, ja taisa piecas kārtas (3 katrai kārtai)
- stikla trauks cepšanai (15x25cm)
Process lazanjai: Stikla traukā kārto lazanjas plāksnītes (iesaku tās iepriekš izmērcēt), lēcu mērci un Indijas riekstu siera mērci. Pa vidam iekaisa sasmalcinātus Indijas riekstus. Kad visas kārtas saliktas, lazanju liek cepeškrāsnī cepties uz 40-45 minūtēm 180°C.