Uzkodu plate - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunajā „Es mīlu ēdienu” raidījumā viss būs par un ap skaistumu. „Gatavo Za” blogere Zane Jansone īpaši aizraujas tieši ar ēdiena fotografēšanu. Gan gatavojot, gan ēdot, viņa īpaši piedomā pie acīm baudāmām detaļām. 

Zanei patīk gatavot un fotografēt. Fotografēšana viņai šūpulī nav ielikta, kā arī viņa nav mācījusies mākslu, bet gan biznesa vadību un mārketingu, kas gan viņai tagad arī noder, pārdodot savu mākslu. Zane jebkuram iesaka kādā dzīves brīdī apstāties un paskatīties no malas un saprast, kas galu galā dzīvē īsti interesē. „Man piedzima trīs meitas, interese un aizraušanās pārtapa jau par kaut ko vairāk. Katrs bloga ieraksts ir pārdomāts, esmu centusies ar saviem piedzīvojumiem vēl kādu iedvesmot,” saka Zane.

Uzkodu plate

Garšu, krāsu un smaržu mikslis.

Lielisks veids, kā pārsteigt viesus un cienāt visa vakara garumā.

Sastāvdaļas

Biešu džemam:

  • 3 vidēji lielas bietes
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • šķipsniņa Himalaju sāls
  • pāris rozmarīna zariņu
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 2/3 glāzes cukura

Lēni ceptiem tomātiņiem:

  • 500 grami ķirštomātu
  • 1/2 tējkarote Himalaju sāls
  • šķipsniņa svaigi maltu piparu
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas

Medus grauzdiņiem:

  • garā franču maize
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes sviesta

Vēl platei nepieciešams:

  • "Brie" siers
  • mīksts kazas piena siers
  • nogatavināts cietais siers
  • zilais siers
  • "Fuet Artesano" žāvētā desa
  • zaļās un melnās olīvas
  • bumbieri
  • apelsīns
  • vīnogas - zaļās un melnās
  • valrieksti
  • Indijas rieksti

Pagatavošana

Pagatavo biešu džemu. Bietes nomazgā, sagriež četrās daiviņās, liek cepamtraukā, pārslaka eļļu, pārkaisa sāli, pārliek rozmarīna zariņus. Cepamtraukam pārklāj foliju un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 1 stundu 30 minūtes, līdz bietes mīkstas. Tad bietēm noņem mizu un liek smalcinātājā, pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu, sasmalcina. Bietes liek katliņā, pievieno cukuru un karsē 5-10 minūtes, līdz biešu džems sāk sabiezēt.

Ķirštomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Ar grieztajām pusītēm uz augšu liek cepampannā, pārslaka eļļu, pārkaisa sāli un maltos piparus, pārklāj ar cepampapīru. Liek cepties cepeškrāsnī 140 grādos apmēram 1 stundu 15 minūtes, līdz tomātiņiem izveidojusies kraukšķīga maliņa. Atdzesē.

Medus grauzdiņu pagatavošanai maizi sagriež ļoti plānās šķēlītēs, liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Metāla krūzītē izkausē sviestu kopā ar medu, neļaujot uzvārīties. Tad ar otiņu pārklāj visas šķēlītes. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 5-7 minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas.

Kārto plati. Uz plates liek vīnogu ķekarus, siera gabalus (dažus var sagriezt šķēlītēs, kādu - sadrupināt), plānās šķēlītēs sagrieztus bumbierus un apelsīnu, šķēlītēs sagrieztu žāvēto desu, trauciņos liek olīvas, ceptos tomātiņus, biešu džemu, ceptās maizītes. Pa vidu izkārto valriekstus un mandeles, izdekorē ar garšaugu zariņiem.

Kazas siers lieliski garšos kopā ar grauzdētajām maizītēm un biešu džemu, cietais siers būs neatkārtojams kopā ar ceptajiem tomātiņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti