Uz oglēm cepts vistas šiš-kebabs ar grilētu dārzeņu mērci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vistas šķiņķīši bez kaula ir lieliski piemēroti grilēšanai uz uguns, jo tajos ir gana daudz tauku, kas nodrošinās garšu, kā arī tie būs sulīgi, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" stāstīja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs. Vistu var pasniegt ar paštaisītu grilētu dārzeņu mērci un lavašu.

Lai pagatavotu šiš-kebabu jeb šašliku austrumu gaumē,

nepieciešams:

  • 1 kilograms vistas šķiņķīšu bez kaula;
  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta;
  • pa 1 tējkarotei malta koriandra, kumīna, kanēļa, asās kūpinātās paprikas;
  • tējkarote sumaka – garšviela, ko gatavo no skābajām etiķkoka ogām;
  • 2 tējkarotes "Baharat" garšvielu maisījuma, kas nāk no Turcijas (sastāv no melnajiem pipariem, koriandra, paprikas, kardamona, muskatrieksta, kumīna, krustnagliņām un kanēļa);
  • malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana

Šķiņķīšus sadala mazākās daļās, lai tos vēlāk varētu likt uz iesmiņiem. Vistu ar jogurtu un garšvielām bļodā rūpīgi samaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto uz divām stundām ledusskapī.

Kad gaļa samarinējusies, vistas liek uz iesmiem un kārto uz uzkarsēta grila, rūpīgi cepot no visām pusēm un pieskatot, lai gaļa nesadeg. Pēc 15–20 minūtēm tai būtu jābūt gatavai.

Grilētu dārzeņu mērce

Nepieciešams:

  • 2 sarkanās paprikas;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 1 ķiploks;
  • 2 sarkani čili pipari;
  • 1 zaļš čili pipars;
  • 2 tomāti;
  • sāls;
  • olīveļļa;
  • šerija etiķis.

 

Pagatavošana:

Uz sakarsēta grila liek sarkanās paprikas, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, folija "kabatiņā" ietītu veselu ķiplokus, lai panāktu, ka tas tvaicētos un apdegšanas dēļ nekļūtu rūgts. Kad tie apcepušies, pievieno klāt veselus čili piparus un veselus tomātus. Ņem nost no oglēm, kad visi dārzeņi sacepušies. Tas nekas, ja tie izskatās apdeguši, mizu pēcāk varēs noņemt nost, skaidroja Keridžs, norādot, ka visvieglāk to izdarīt, karstus dārzeņus ievietojot bļodā un bļodu apsedzot ar pārtikas plēvi, lai apdegušās miziņas kļūtu mīkstākas un būtu viegli nokasāmas nost.

Visas apceptās sastāvdaļas, sajaucot kopā, smalki sakapā, pievieno sāli, mazliet olīveļļas un etiķa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti