Uz oglēm cepta siļķe ar kartupeļiem - «Īsto latvju saimnieču» recepte

Slapjā avīzē ietīta un uz oglēm cepta siļķe izsenis bijis viens no populārākajiem ēdieniem Kurzemē - galvenokārt tāpēc, ka lēts un sātīgs. Zinātāji teic, ka savulaik to bieži pasniedza preses magnātu Benjamiņu mājās. Avīzē ceptu siļķi bija iecienījusi Benjamiņa kundze, kura nāca no nabadzīgas ģimenes un kurai šis ēdiens uzjundīja bērnības atmiņas. Mūsdienās, ņemot vērā tipogrāfijas krāsas kaitīgumu, siļķi iesaka gatavot cepampapīrā. Izmēģini pagatavot uz oglēm ceptu siļķi ar kartupeļiem jeb rāceņiem, kā to dēvē dažviet Kurzemē, pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, rucavietes, maizes cepējas un „Aleju” saimnieces Gunitas Pričinas receptes!

Uz oglēm cepta siļķe ar rāceņiem.

Ielūkoties Gunitas ikdienā var raidījuma "Īstās latvju saimnieces" jaunās sezonas pirmajā sērijā. Aktīvā un nenogurdināmā kurzemniece pati izvēlējās būt pirmā, kura savā sētā uzņems pārējās sešas saimnieces. Viņām par godu "Alejās" dzied Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, muzicē Rucavas lauku kapela, bet Gunita galdā ceļ pašas ceptu maizi ar tradicionālo Rucavas balto sviestu, uz oglēm ceptu siļķi un maizes zupu jeb, kā saka Dienvidkurzemē, biguzi.

Gunita Pričina

Uz oglēm cepta siļķe ar rāceņiem

Nepieciešams:

  • 6 mazsālītas siļķes,
  • 12 vidēja izmēra kartupeļi,
  • 500 g biezpiena,
  • 200 g skābā krējuma,
  • zaļumi,
  • sāls.

Pagatavošana:

Siļķēm izņem iekšas un nogriež galvas. Ja siļķes šķiet par sāļu, pirms gatavošanas tās var izmērcēt ūdenī, lai nav tik sālītas. Katru zivi ietin mitrā cepampapīrā un liek uz karstām oglēm. Kad papīrs pilnībā nodedzis, katru siļķi liek folijas laiviņā un pasniedz ar krāsnī ceptu kartupeļu pusītēm, biezpienu un zaļumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti