Ielūkoties Gunitas ikdienā var raidījuma "Īstās latvju saimnieces" jaunās sezonas pirmajā sērijā. Aktīvā un nenogurdināmā kurzemniece pati izvēlējās būt pirmā, kura savā sētā uzņems pārējās sešas saimnieces. Viņām par godu "Alejās" dzied Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, muzicē Rucavas lauku kapela, bet Gunita galdā ceļ pašas ceptu maizi ar tradicionālo Rucavas balto sviestu, uz oglēm ceptu siļķi un maizes zupu jeb, kā saka Dienvidkurzemē, biguzi.
Uz oglēm cepta siļķe ar rāceņiem
Nepieciešams:
- 6 mazsālītas siļķes,
- 12 vidēja izmēra kartupeļi,
- 500 g biezpiena,
- 200 g skābā krējuma,
- zaļumi,
- sāls.
Pagatavošana:
Siļķēm izņem iekšas un nogriež galvas. Ja siļķes šķiet par sāļu, pirms gatavošanas tās var izmērcēt ūdenī, lai nav tik sālītas. Katru zivi ietin mitrā cepampapīrā un liek uz karstām oglēm. Kad papīrs pilnībā nodedzis, katru siļķi liek folijas laiviņā un pasniedz ar krāsnī ceptu kartupeļu pusītēm, biezpienu un zaļumiem.