Uz grila cepta makrele rozmarīna «gultā». Gatavo ārā arī rudenī!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 2 mēnešiem.

Lai arī vasara nu piekāpusies rudenim, tas nenozīmē, ka grilēšanas un ārā gatavošanas sezona ir galā. Pavisam noteikti šogad vēl vērts pagūt nogaršot uz grila ceptu makreli ar rozmarīnu. Kā to pagatavot, skaidroja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.

Nepieciešams:

  • 4 veselas iztīrītas makreles;
  • daži rozmarīna zariņi;
  • garšaugu eļļa zivju apsmērēšanai;
  • 50 mililitri rapšu eļļas;
  • Ēēamkarote koriandra sēklu;
  • sarīvēta liela ķiploka daiva;
  • viena citrona miziņa;
  • šķipsna sāls.

Pagatavošana:

Raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" šefpavārs pamācīja – lej katliņā eļļu un pievieno visas augstāk minētās sastāvdaļas, izņemot zivi, rozmarīnu un sāli. Tās sajauc un liek uz uguns uzsildīties. Kad eļļa sāk burbuļot, ķiploks cepties, bet koriandra sēklas – izdalīt aromātu, ņem nost un ļauj garšām vēl sasūkties.

Tikmēr ķeras pie zivs pagatavošanas – restes zivs cepšanai dāsni noklāj ar rozmarīna zariņiem, zivis no abām pusēm apsmērē ar garšaugu eļļu, lūkojot, lai uz tām tiek arī daudz ķiploka un koriandra sēklu, pārber ar sāli, pa virsu liek vēl rozmarīnu, aizver restes un līdz gatavošanas brīdim patur zivi ledusskapī (ja gatavošanās notiek mājās).

Zivis restēs liek uz uzkarsēta grila, rūpīgi pieskatot un ik pa brīdim apgriežot uz abām pusēm. Katrai pusei vajadzēs apmēram piecas minūtes, tomēr jāņem vērā, ka zivis ātri gatavojas, tādēļ jābūt modriem un tās jāpieskata.

Klausies arī Latvijas Radio raidījumu "Kā labāk dzīvot", speciālistiem skaidrojot, kas jāzina par griliem, oglēm un gatavošanu ārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti